pluk de stad

En toen….bedachten we voor onszelf een nieuw woord: 'stadminners'!: natuurliefhebbers die volop van het stadse leven genieten en waar mogelijk groen de stad in halen. Overal, op vaak onverwachte momenten, ontdek je prachtige groene oases in de stad. Geniet met ons mee!

22 t/m 24 nov

beurs voor ecologisch tuinieren

 Wil je weten hoe je het beste gezond en natuurvriendelijk tuiniert. Kom dan naar de Groene Passie, de gespecialiseerde tuinbeurs in Apeldoorn. Zie de website.

lees meer...
21 april

wandelen langs bloesem

bloesemtocht onontdekte bloesem

Dit is wel heel bijzonder: om te faciliteren dat jullie op plekken kunnen komen waar je normaal nooit kan komen, om te genieten van bloesem, heeft de Landmacht speciale bruggen aangelegd voor deze mooie bloesem wandeltocht. Het Rode Kruis organiseert deze tocht jaarlijks, je betaalt er een klein bedrag voor, en daar krijg je een hele speciale wandeling voor terug. Kijk op de speciale bloesemtocht website voor meer informatie.

25-28 mei

beleef het ultieme lente gevoel

olmenhorst voorjaarsfair

Het historische landgoed wordt weer omgetoverd tot een feestelijke happening voor jong en oud. Ruim 140 deelnemers laten het beste, leukste en lekkerste zien op landelijke gebied: biologische producten, culinaire lekkernijen & proeverijen, meubelen, brocante en lifestyle artikelen.

Landgoed de Olmenhorst ligt op een idyllische plek tussen fruitboomgaarden midden in de Randstad. Je kent het vast biologische appelsappen en van de jaarlijkse zelfpluk. Dit jaar is er voor tuinliefhebbers een apart plein ingericht met bomen, planten en gereedschappen voor de tuin.

 

14 april - 6 mei

toeren langs bloeiende tulpen

bollenroute streekproducten noordoostpolder

Van 14 april tot en met 6 mei is de jaarlijkse “Bollenroute in de Noordoostpolder”. Deze speciale route van ongeveer 80 kilometer is in 2009 door National Geographic zelfs uitgeroepen tot één van ’s werelds mooiste autoroutes!! Tijdens de bewegwijzerde route kom je langs ruim 1000 hectare bloeiende tulpen en openen bedrijven hun poorten om het publiek te laten kennismaken met de vele polderproducten. Meer informatie over de route vind je op de website van het Tulpenfestival.

5 april - 7 okt

theater van de natuur

floriade wereldtuinbouw expo

De Floriade, het heeft van oudsher een wat oubollig karakter, maar wij worden erg enthousiast van alle berichten over Floriade 2012! Zelf noemt de organisatie dit grote tuinbouw evenement "het theater van de natuur, waar je leert over de natuur en zo beseft dat bloemen, planten, bomen, groenten en fruit belangrijk zijn in ons dagelijks leven". En daar kunnen wij alleen maar achter staan. De Floriade vindt plaats vanaf 5 april tot en met 7 oktober in Venlo, wij gaan kijken!

31 mrt - 1 april

kom in de kas!

Wij, stadse meisjes, houden erg van groene initiatieven buiten de stad. Zo organiseert de Nederlandse Glastuinbouw komend weekend voor de 35e keer het publieksevenment "Kom in de Kas". Honderden gastvrije groente-, bloemen- en plantenkwekers openen hun deuren van de kas voor iedereen. In meerdere regio’s verspreid over Nederland kun je komen kijken wat er allemaal gebeurt in die glazen kassen. Check de website van Kom in de Kas voor locaties.

« 1 2 3 4 5 6 »

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!