augustus

vlinders volop bloei

Is het warm en voorspoedig weer, brengt augustus de eerste peer.

in augustus in de bloei

Wat er bloeit er nu uit onze basisplanten: lavendel, vlinderstruik, geranium, hibiscus, petunia, hortensia, tomatenbloesem
Je kan je eerste vijgen oogsten! En tomaten.

leuk in augustus

Je dakterras of balkon staat in volle bloei, er vliegen vlinders, je bevindt je in een ware oase. Geen vlinders? Lees dan meer onder dieren ja om vlinders te lokken.

onderhoud

  • Geef in augustus je planten dagelijks water. Mocht je in deze periode op vakantie gaan, vergeet dan niet iemand te vragen water te geven, of leg een eigen irrigatiesysteem aan (lees meer onder bewateren)
  • Check je geranium, hibiscus en petunia regelmatig op dode bloemen: gedurende de hele zomer moet je oude bloemen met de hele steel verwijderen. Door het steeltje te verwijderen ontstaan er meer nieuwe bloemen.
  • Je tomatenplant moet je constant “bijhouden”: na ongeveer 5 a 10 vruchttrossen moet je de top eruit halen, anders blijft de plant doorgroeien en komen er alleen kleine tomaatjes . Ongeveer twee keer per week verwijder je de dieven: dit zijn de nieuwe uitlopers die in de oksels van de bladeren groeien.
  • Dit is de tijd om zaden te verzamelen, omdat veel planten nu rijpe zaden dragen! Heb je de smaak met tuinieren te pakken gekregen en ben je klaar om volgend jaar zelf te zaaien? Hoe leuk als dat met eigen zaad kan! De zaden die je opvangt moeten drogen op een koele plek, vouw ze bijvoorbeeld in papiertjes. Succes volgend jaar!

 

snoeien

Als de blauwe regen is uitgebloeid (bloei start in mei) kan de plant bijgesnoeid worden: knip de zijtakken bij tot 30 tot 50 centimeter. 

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!