Welkom op Pluk Amsterdam! Hier vind je tips over tuinieren op dakterras en balkon, lees je over de laatste groene trends, en helpen we je op weg naar het inrichten van je dakterras of balkon.

02 Sep 2015

windowfarming: verticaal moestuinieren

zelfvoorzienend

Breng de natuur naar binnen en geniet van tuinieren in je huis. Al vaker hebben we geschreven over windowfarming. Een heel mooi systeem dat zichzelf voorziet van water is te vinden op http://www.windowfarms.org

 

10 Aug 2015

groengordijn

hanging baskets

Het voordeel van een balkon is dat je meestal een muur of een dakje boven je hebt. Denk dan eens aan 'hanging baskets'. Fleur zo die saaie muur eens op. Of maak zo een 'groen' gordijn, zodat de overburen niet meer bij je naar binnen kunnen kijken. Dit kan in een kleur thema of juist verschillende kleuren voor een kakelbont vrolijk geheel. Vergeet de hangbakken geen water te geven!

29 Jul 2015

Geef de pronkerwt geen kans!

geuren kleuren

Geef je de lathyrus (pronkerwt) kan om peulen te vormen, dan stopt de verdere bloei. Wie wil er nou niet de hele zomer van die prachtige vormen en kleuren genieten. Pluk daarom de pronkerwten, de uitgebloeide bloemen er zo snel mogelijk vanaf.

Ze klimmen graag (tot wel 2 meter) dus een stuk gaas of een stok doet wonderen. Kalkhoudende grond, een zonnig plekje en maak ze niet te nat. Tijdens de bloei nog één keer bijmesten. 

28 Jul 2015

slakken zonder zout

vaseline op potten tegen slakken

Heb je aangetaste blaadjes aan je potplanten? Grote kans dat slakken 's nachts hun maaltje bij elkaar zoeken op jouw plant. Een handige, diervriendelijke tip om slakken uit je potten te houden is door de rand van de pot in te smeren met vaseline. Slakken kunnen door deze glijbaan niet meer je potten in!

22 Jul 2015

lavendel plukken

drogen

Pluk lavendel aan het begin van de dag of aan het einde. Het liefst als de bloemetjes nog niet open zijn. Zo behouden de bloementjes goed hun geur. Maak bosjes en hang ze op de kop te drogen.

13 Jul 2015

tomaat groente of fruit?

Een paar jaar geleden vertelden we in In onze presentatie op de Landgoedfair dat een tomaat een officiele groente is, omdat het Amerikaanse Hoogerechtshof dat in 1893 besloten had, vanwege verschillende belastingtarieven voor groente en fruit. Ons publiek trok deze kennis zeer in twijfel en we ontvingen dan ook leuke reactie na afloop. Conclusie: het is nog niet zo eenvoudig, wikipedia heeft zelfs een artikel gewijd aan het verschil tussen groente en fruit. Lees hier meer over de tomaat.

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!