Welkom op Pluk Amsterdam! Hier vind je tips over tuinieren op dakterras en balkon, lees je over de laatste groene trends, en helpen we je op weg naar het inrichten van je dakterras of balkon.

14 Jan 2016

brrrrr januari

bescherming

Eindelijk gaat het gebeuren, dit weekend lijkt het winter te worden, sneeuw en koud! Kijk op onze seizoenskalender wat je kunt doen om je planten te beschermen tegen de koud.

11 Nov 2015

windowfarming: verticaal moestuinieren

window farm verticale moestuin

Dit is een heel inspirerend TedX filmpje: Britta Riley legt in bijna 8 minuten uit hoe ze van een experimentele "window farm" een internationaal project heeft gemaakt waarin andere landen en nationaliteiten aangespoord worden een verticale moestuin in hun raam aan te leggen, passend bij hun specifieke behoeften en klimaat. Ga even relaxed zitten en bekijk in 8 minuten de wetenschap achter de verticale moestuin, heel cool!

17 Okt 2015

voedselkettingen zijn leuk!

zaden noten pindakaas brood appel vogels

Het is weer koud. Straks heeft de natuur in de stad ons weer wat extra nodig. Een leuke manier om vogels te helpen aan voedsel en ze naar je balkon te trekken is het maken van voedselkettingen: een dikke draad, een stompe naald en doppinda's is het enige wat je nodig hebt. Origineler is om dit afwisselen met appelstukjes en brood of met pindakaas, daar zijn ze dol op. Een schaaltje (niet bevroren) water er naast en je maakt alle vogels in de stad gelukkig. Wil je het proffesioneel aanpakken, koop dan zaden. Let niet op de prijs maar op de engeriewaarden van de zadenmix op de verpakking.

10 Okt 2015

herfstcadeautje

schoonvrucht bessen in september

Verrassing! Terwijl al je potplanten verlept en uitgbebloeid zijn, komt de schoonvrucht met een cadeautje: prachtige paarse bessen komen rond deze tijd te voorschijn. En het leuke is: daar kan je het hele najaar nog van genieten! Wil je meer weten over de schoonvrucht? Lees dan even meer onder onze basisplanten!

02 Okt 2015

zadenruil

amsterdam

Cityplot en Seedy Penpals organiseren een ruilsessie voor alle zaadjes die je over hebt en zelf verzameld hebt, omdat er teveel zaadjes zijn en te weinig ruimte om ze allemaal tot leven te brengen.

Zadenruil in Amsterdam, zondag 4 november van 14:00-17:00

Meer informatie: www.mediamatic.net/324858/nl/zadenruil 

01 Okt 2015

winterkleur

winterharde violen

Plant ze nu en geniet de hele winter van een kleurrijk terras. Winterharde violen bloeien de hele winter door. Een sneeuwbui of vorst doet houdt de bloei niet tegen. Wil je optimaal genieten? Zet ze dan zo neer dat je ze vanuit je luie stoel kan zien.

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!