Welkom op Pluk Amsterdam! Hier vind je tips over tuinieren op dakterras en balkon, lees je over de laatste groene trends, en helpen we je op weg naar het inrichten van je dakterras of balkon.

19 Apr 2016

tips: winderige lokaties

winderige lokaties

De weermannen voorspellen harde wind voor de komende dagen. 
Op je balkon of terras is de wind vaak nog beter voelbaar. Je kan het snel aangenamer maken door de wind te 'breken' door bijvoorbeeld een open schutting te plaatsen. Je kan rietmatten of bamboe-matten plaatsen. Daarvoor plaats je dan windbestendige planten, bijvoorbeeld heesters met een compacte kluit in een stevige pot, die tegen een stoot kunnen. Ook de viool, oxalis, pulmonaria, polygonum, buxus, laurier overleven een rukwind.

 

14 Apr 2016

basilicum beter binnen

licht warm en geen volle zon

Herken je het beeld van een mooie grote basilicumplant aanschaffen, die binnen no time verpietert op je balkon staat? Wellicht kan je hier wat mee: basilicumplanten doen het beter binnen. De wisselende temperaturen in Nederland in combinatie met veel wind zijn niet goed voor deze kruidenplant. Kies binnen voor een lichte en warme plek, maar zorg dat basilicum niet in de volle zon staat.

13 Apr 2016

het snoeien ezelsbruggetje

snoeien

Je kan weer lekker kan gaan snoeien! Denk daarbij aan het volgende ezelsbruggetje: alle planten die al gaan bloeien VOOR de langste dag van het jaar (21 juni) moet je niet nu, maar in het najaar snoeie. De planten die na 21 juni bloeien kan je nu snoeien. Waarom? De planten die voor 21 juni bloeien zitten nu vol met knoppen, deze knoppen snoei je dan weg en dat is zonde...

04 Apr 2016

niet zaaien wel oogsten

opkweken jonge plantjes

Voor wie zaaien te veel gedoe vindt, maar wel de lol wil hebben van een eigen plantje kweken is er nu een oplossing: de plantjes van Easyplant. Je koopt kleine gewortelde plantjes, die je eerst nog even binnen moet houden om ze "op te kweken", wanneer ze half mei naar buiten mogen. Dan heb je toch een beetje het gevoel dat je ze zelf gekweekt hebt!

18 Feb 2016

snoeien? het kan weer!

hortensia clematis snoeien

De snowboots zijn dit jaar de kast niet uitgeweest! Laat die lentekriebels maar komen! Heb je ook zin om buiten weer aan de slag te gaan? Het is helaas voor veel dingen nog iets te koud, maar sommige planten mogen alweer gesnoeid!  De hortensia en de clematis bijvoorbeeld. Knip van de hortensia de bruine bloemen weg. Kijk goed uit waar je knipt, want de nieuwe bloemknoppen zitten vlak onder de oude bloemen op de stengel. De clematis mag je circa 30 cm boven de grond afknippen. Kijk bij februari op onze sezoenskalender. Veel lente voorpret!

14 Feb 2016

crises bloem

duurzaam

Mijn moeder was vroeger erg trots dat ze de bos chrysanten al drie weken op de vaas had staan en het bossie er nog steeds stalend uitzag. Ik vond het een armoedig bloemetje, maar ik ga steeds meer van de chrysant houden. Er komen ieder jaar meer wonderschone varianten bij. Heb je weinig geld, maar wil je wel verse bloemen in huis, die lang meegaan, kies dan de chrysant. En volg de volgende gouden tips op: • zorg voor een schone vaas • zet ze niet in de zon • verwijder de bladeren zodat ze niet in het water hangen • voeg voeding toe • en ververs het water om de vijf dagen.

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!