Welkom op Pluk Amsterdam! Hier vind je tips over tuinieren op dakterras en balkon, lees je over de laatste groene trends, en helpen we je op weg naar het inrichten van je dakterras of balkon.

31 Jul 2016

komkommertijd

moestuin zaaien

Weinig nieuws te melden. Maar de komkommer viert feest deze warme dagen. Fris in een salade, op brood of op je ogen, omdat je weer niet kon slapen van die mug…? Of toch omdat je nog in bikini moet. (bijna caloriearm is deze groente 6Kcal per 100 gram) Je kan ze nu nog zaaien, want ze groeien snel. Ze zullen niet meer heel groot worden, maar hoe kleiner hoe lekkerder.

26 Jul 2016

uitgebloeide bloemen

dagelijks klusje

Maak dagelijks een rondje langs de potten op je dakterras. (dat doe je toch al om alles water te geven) Vergeet dan niet om de dode bloemen en de lelijke bladeren van de eenjarige te verwijderen. Zo krijg je nog meer een overweldigende bloemenzee. De plant verspilt dan geen energie aan zaden maken, maar aan nieuwe bloemen maken.

20 Jul 2016

uitlopende aarbeien

vermeerderen

Aardbeienplanten maken in de zomer veel uitlopers: van die gekke lange sprieten met een paar blaadjes en wortels. Je kan van deze uitlopers nieuwe plantjes maken door ze af te snijden en het wortelgedeelte (dus het uiteinde) in de grond te stoppen. Dit heet vermeerderen. Om je aardbeienplant voor het volgende jaar te bewaren, is goed om enkele weken na de oogst al het blad en de uitlopers te verwijderen.

03 Jul 2016

goed voor de tuin!

water vogel regenton

We hebben flink wat regen gehad. "Goed voor de tuin!", riepen onze ouders altijd meteen. Absoluut waar! Op je dakterras kan je ook maatregelen nemen dat het water niet meteen weer wegloopt. Denk eens na over een regenton, of zet een mooie bak neer waar vogels in het regenwater kunnen badderen en drinken.

21 Jun 2016

21 juni: de langste dag

Wat betekent de langste dag voor je buitenplanten? Als de dagen langer worden en de temperaturen stijgen, begint de plantengroei ook op gang te komen. Eerst gaat dit nog langzaam, maar richting de zomer, zo in de maanden mei en juni, kan de groei fors zijn. Na de langste dag neemt deze groei weer af. Het is nu belangrijk om je platen goed te onderhouden, dode bloemen te verwijderen, zodat de groei beloond blijft.

08 Jun 2016

plant-vinder-app

determineren

We hadden het briljante idee om een app te ontwikkelen die planten kan determineren. Wat blijkt... het bestaat al! Itunes verkoopt deze. Geen iphone maar wel internet klik dan hier voor een determineer site.

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!