Welkom op Pluk Amsterdam! Hier vind je tips over tuinieren op dakterras en balkon, lees je over de laatste groene trends, en helpen we je op weg naar het inrichten van je dakterras of balkon.

08 Jul 2011

herken-een-plant app

determineren

We hadden zelf het briljante idee om een app te ontwikkelen die planten kan determineren. Maar wat blijkt... het bestaat al! Itunes verkoopt een app die planten herkent. Geen iphone maar wel internet? klik dan hier voor een determineer site voor planten.

29 Jun 2011

pluk met pech

Na een topdag leuke gesprekken stond Pluk Amsterdam met een lekke band langs de kant van de weg in Boskoop. Te wachten op de wegenwacht in de, we willen niet klagen maar toch, bloedhitte. Het had ook voordelen: we kennen nu het hele dorp, de Groengroep waar we net geweest waren kwam biertjes brengen, en ook de pizza in Boskoop smaakt goed. Na bijna 2 uur wachten op de Wegenwacht was de band in 4 minuten gefixt :-)

21 Jun 2011

de zielige plant

verwaarloosd

Dat stadstuinieren ook inspirerend kan zijn voor kunstenaars, bewijst Yvette van der Does met haar project De Zielige Plant. Zij reanimeert regelmatig verwaarloosde planten, en wil hiermee inspireren meer aandacht aan planten te geven.

07 Jun 2011

vogelhuis

vogelhuis stedelijke vogels

Al bekend met de term 'stedelijke vogels'?: vogels trekken steeds meer naar de stad omdat het hier warmer is en er meer eten (lees: afval) te vinden is. De vogelmuur van Eveline Visser is een prachtig voorwerp, waar je deze nieuwe stedelingen een riant onderkomen biedt.

01 Jun 2011

het is juni!

juni zomer bloemenzee

De maand juni is de trotse eigenaar van de langste dag van de maand: 21 juni, de zomer begint!
Als je eerder dit jaar gezaaid hebt zal je nu snel getrakteerd worden op een bloemenzee. Lees meer in onze seizoenskalender over de maand juni.

30 Mei 2011

nu in bloei

geranium blauwe regen petunia olijfboom

Eind mei nadert en als je een beetje je best hebt gedaan staat je balkon of dakterras nu volop in bloei! Van onze basisplanten bloeien nu de geranium, blauwe regen, petunia, bloembollen en olijfboom. Kijk alvast eens bij juni wat je nu kan doen.

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!