Welkom op Pluk Amsterdam! Hier vind je tips over tuinieren op dakterras en balkon, lees je over de laatste groene trends, en helpen we je op weg naar het inrichten van je dakterras of balkon.

20 Sep 2011

wildplukken is hot

wildplukken wildplukken wildplukken

WIj zijn op het moment in de ban van het wildplukken! Onder begeleiding de natuur in en je laten verrassen wat eetbaar is aan groentes, fruit, blaadjes en noten. Er zijn veel verschillende manieren waarop je dit kan doen. Op Pluk de Stad vind je twee leuke opties!

14 Sep 2011

verticaal tuinieren voor beginners

innovatief verticaal tuinieren

Verticaal tuinieren is een enorme trend: het neemt weinig ruimte in, en zorgt voor een oase van groen. In Engeland weten ze er wel raad mee en wordt de ene na de andere innovativiteit ontwikkeld. Via @degroenevinger ontvingen we The Polanter als tip: een klikbaar systeem in vrolijke kleuren waarmee verticaal tuinieren wel heel makkelijk wordt! Lees meer op de website van de Polanter.

02 Sep 2011

tomaat: gruit of froente

We kregen veel reacties op ons blog over de tomaat, hieronder de reactie van pluk-fan Tony van der Meulen: Hoe belangrijk is het of een tomaat bij groente of fruit hoort, zolang een tomaat er niet anders door gaat smaken? Avocado, is dat groente of fruit, of alleen maar lekker? En wat te zeggen van rabarber? Soms kan een nieuw woord ons uit dergelijke nijpende problemen helpen. In dit geval: gruit. Klinkt ook smakelijker dan froente.

31 Aug 2011

mobiele tuintjes

verticaal tuinieren in buurttuin

Her en der verspreide winkelwagentjes met groen er in? Het zijn mobiele tuintjes! De mobiele tuintjes zijn een initiatief van kunstenaarsnetwerk Cascoland. In de verrijdbare ijzeren stellages wordt verticaal getuinierd. Het idee is dat deze mobiele tuintjes buurtbewoners betrekt bij het publieke groen, en iedereen zijn steentje bijdraagt. Het project loopt nu in het Amsterdamse Stadsdeel Nieuw West. 

22 Aug 2011

succes op landgoedfair

buitenleven en Pluk Amsterdam

Afgelopen dagen hebben wij in de stand van magazine Buitenleven op de Landgoedfair Marienwaerdt ons verhaal over Pluk Amsterdam gehouden! In een huiskamersetting organiseerde Buitenleven allerlei lezingen van Natuur 2.0, de Vlinderstichting en Pluk Amsterdam. Het was erg leuk onze passie met publiek te delen, en tips terug te ontvangen uit het publiek. Ester heeft zondag de kleur roze weer eer aan gedaan en minimaal 10 roze planten gekocht!

18 Aug 2011

Pluk op Landgoedfair Marienwaerdt

tips en trends over dakterras en balkon

Vrijdag en zondag geven wij een presentatie op Landgoedfair Marienwaerdt. Dit doen wij op uitnodiging van het magazine Buitenleven. We zullen onze bezoekers inspireren met veel van onze tips en trends en sluiten af met een verrassing. Deze verrassing is het begin van een nieuwe samenwerking op onze website en heeft iets te maken met heel lekker eten..... 

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!