Welkom op Pluk Amsterdam! Hier vind je tips over tuinieren op dakterras en balkon, lees je over de laatste groene trends, en helpen we je op weg naar het inrichten van je dakterras of balkon.

21 Nov 2011

dakterras 2012

moestuin bloemenperk dakterras

Krijg je even geen energie van de lusteloze potten op je balkon of dakterras? Denk vast na over een plan voor volgend jaar Wil je volgend jaar groente van eigen dak of liever een prachtig kleurrijk uitzicht op een bloemenperk? Bedenk goed wat voor functie je dakterras moet hebben en aan welke eisen het dan moet voldoen. Moet het een goede zonnewering hebben? Of wil je juist de zomeravonden er door brengen, dan moet je ook aan eventuele verlichting denken. Kortom doordenk je wensen en ideeën goed tot een voor jou perfect dakterras. Maar bedenk ook dat een fleurige zee aan potten betekent dat je in het voorjaar al gaat zaaien! Niks zo leuk als voorpret!

26 Okt 2011

het groene huis

kas in je huis

Haal groen je huis is in nu het buiten kouder wordt. Hip en nieuw is bijvoorbeeld de glazen-koepel-lamp voor het kweken van kruiden en andere kleine plantjes. De lamp heeft een ronde opening in het voetstuk en maakt het mogelijk om makkelijk met je hand naar binnen te gaan. De ontwerpster van de lamp is de Tsjechische Kristyna Pojerová. De lamp is te koop via www.designboom.com/eng/.

14 Okt 2011

plukwijzer: samen delen

oogsten zonder zaaien

Samen spelen samen delen. Niet voor iedereen even makkelijk, maar het is erg leuk om de plekken waar je mooie wilde bramen, appels, peren, hazelnoten of paddestoelen hebt gevonden te delen met anderen. Dit kan op de wildwijzer. Heel Nederland is in kaart gebracht met de meeste originele wildplukplaatsen. Dat maakt delen leuk!

06 Okt 2011

inspirerend dakterras

dakterras als groene oase

Begin je met de herfst in zicht al te fantaseren over een mooi dakterras in de lente? Gelukkig hoeven wij lang niet alles zelf te bedenken en te schrijven. Vreekens Zaden schreef een nieuwsbrief waarin stap voor stap beschreven wordt hoe een inspirerende groene oase wordt aangelegd op het dak. Verbluffend goede tips en verrassende planten! Lees deze nieuwsbrief en droom verder.....

03 Okt 2011

wildplukken in amsterdam oost

eetbare kruiden en bloemen

Wist je dat je van de bloesem van de acacia boom heerlijke siroop kan maken? De parken in Amsterdam vol staan met marjoraan en mosterdzaad? En dat je alle bloemblaadjes en rozenbottels (niet de zaadjes) van iedere roos kan eten of kan verwerken tot iets lekkers? Omdat we gisteren met een wildpluk wandeling van Ellen Mookhoek mee geweest zijn, weten wij het nu. Ook interesse in oogsten zonder zaaien, klik dan hier voor meer info.

28 Sep 2011

nieuwe column anne peetoom

Anne Peetoom schreef weer een nieuwe column voor Pluk Amsterdam en daar zijn we erg blij mee! De bakfiets als rijdende tuin, maar meer dan dat: een hilarische weergave van tuinieren, leven en fietsen in Amsterdam. Lees de column hier.

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!