Welkom op Pluk Amsterdam! Hier vind je tips over tuinieren op dakterras en balkon, lees je over de laatste groene trends, en helpen we je op weg naar het inrichten van je dakterras of balkon.

03 Jan 2012

"voorjaar 2012 al begonnen"

hoge temperaturen hazelaar in bloei

Voor ons kan het voorjaar niet snel genoeg beginnen: niks fijner dan de belofte van al die prachtige knoppen en bloesem die nieuwsgierig om de hoek komen kijken. Maar dat het voorjaar nu al begonnen zou zijn is eerder zorgwekkend. Dat meldt Arnold van Vliet van het waarnemersnetwerk De Natuurkalender. Aangezien de temperaturen voorlopig veel hoger lijken te blijven dan normaal het geval is, zullen vroege voorjaarsbloeiers gaan uitlopen. De hazelaars en het speenkruid staan nu al in bloei. In 2011 begon de zogenoemde voorlente 20 dagen eerder dan normaal. Volgens De Natuurkalender is er nu al een jaar sprake van weerextremen met opvallend droge en juist bijzonder natte perioden. Dieren en planten vertonen daardoor afwijkend en zelfs uniek gedrag.

02 Jan 2012

groen en fleurig nieuw jaar!

2012 Buitenleven moestuinieren Pluk-pakketten

We wensen alle volgers, lezers, geinteresseerden een heel groen en fleurig 2012 toe! Voor ons wordt het een mooi jaar: we starten komende maand met onze vaste column in het magazine Buitenleven, we starten op onze website met een aparte sectie over moestuinieren in potten met recepten van chefkok Menno Post van Ron Blaauw, en we gaan een nieuw plan smeden om jullie onze Pluk-pakketten aan te bieden (dat is helaas nog niet gelukt, we zoeken een goede partner, interesse?). Jullie tips en suggesties zijn in 2012 ook zeer welkom!

23 Dec 2011

pluk duikt kerst in

Ook Pluk Amsterdam gaat even van de kerstdagen genieten, tot in de Achterhoek en Zweden. We willen alle volgers en enthousiaste fans bedanken voor een mooi eerste Pluk-jaar, het heeft ons al zoveel meer gebracht dan we hadden gehoopt! Vanaf januari vind je weer een paar keer per week leuke tips, en zullen er ook nieuwe items verschijnen.

Hele fijne dagen! Groene kerstgroet Ester & Maaike

08 Dec 2011

decemberrrrrrr

wordt het koud of ijskoud?

Dit is gek nieuws: Engelse weermannen hebben een horror winter voorspeld met temperaturen van minus 25 graden. Zo ver is het nog lang niet, maar het is wel handig je potplanten vast voor te bereiden op de winter. Check even onze seizoenskalender voor wat je kan doen.

30 Nov 2011

welk type ben jij?

tuintrends 2012

He, he, grijs is passe! De tuintrends voor 2012 zijn bepaald: ronde vormen, warme tinten en robuuste materialen gaan hot worden. De trends zijn vertaald naar drie thema's, die je naar eigen smaak kan toepassen op je dakterras of balkon: 'Warm Embrace', 'Utility' en 'Sobriety'. Ben jij in voor soberheid 'Sobriety' kies dan blauwe tinten in je tuin. De bruintinten en groen overheersen hier ook, felle kleuren ontbreken. 'Utility' staat voor een kleurrijke tuin met grove materialen en past goed bij 'gele' types. 'Warm Embrace' is voor blauwgroene types die opzoek zijn naar rust en natuur. En met dit weer is het heerlijk om inspiratie op te doen voor de lente bij bladen als Buitenleven, VT Wonen, Seasons of Home and Garden.

22 Nov 2011

groene gadgets

klinkt als muziek in je oren

Dit is nog eens groen de stad in halen! Heb je behoefte aan een multi functioneel interieur object?  De i-log is een boomstam met twee speakers, aan beide uiteinden. Dit speciale object is ontworpen door straight Line Designs.

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!