Welkom op Pluk Amsterdam! Hier vind je tips over tuinieren op dakterras en balkon, lees je over de laatste groene trends, en helpen we je op weg naar het inrichten van je dakterras of balkon.

26 Mrt 2012

geweldig innovatief

winnaar tuinawards 2011 compostbal

Deze innovatieve compoistbal is ontworpen voor in de tuin, maar je kan hem natuurlijk ook op je dakterras gebruiken. Tijdens het evrzorgen van je planten rol je de bal van de ene plek naar de andere plek op je dakterras. Door het rollen en de beluchtingsgaten versnel je het composteerproces. Is de compost klaar, dan rol je de bal naar de perk en leegt hem ter plaatse. Ongedierten hebben geen toegang tot deze bijzonder compostbal.

16 Jan 2012

moestuin app

basismoestuin app

Begin van het voorjaar hebben wij onze moestuin informatie compleet en kun je op onze site alles vinden over hoe te zaaien, wanneer te zaaien, de verzorging en het oogsten van verschillende soorten groenten. Kan je niet zo lang wachten? Dat snappen wij! Download dan alvast de gratis app 'food gardening guide': een handig moestuinieren-hulpje op je iphone of ipad met gedetailleerde informatie over onder andere tomaten, pepers, spinazie, wortels en nog veel meer.

12 Jan 2012

smakelijk eten!

eetbare tuin wintergroenten

Dit nieuwe seizoen gaan we veel aandacht besteden aan de eetbare tuin, ofwel moestuinieren in potten. Hoe heerlijk is dat: een moestuin op je dakterras! We gaan je begeleiden in het zaaien van groenten in verschillende perioden. Wil je ook in de winter oogsten, zaai dan in het najaar winterspinazie, spruiten, koolsoorten en prei. Houd je toch meer van zomergroenten zoals venkel, sla, courgettes maak dan ook alvast een plan, want komend voorjaar moet je aan slag. En ga je het in bakken, potten of misschien wel houten kratjes doen? Houd onze seizoenskalender in de gaten, want hier staat binnenkort wanneer je moet beginnen met zaaien van overheerlijke groenten.

10 Jan 2012

winterbescherming verwijderen

winterbescherming

Heb je deze winter je potten goed ingepakt tegen de vorst? Dan kan het nuttig zijn deze verpakking te verwijderen. Als het alsnog gaat vriezen doe je de verpakking er weer om. Het risico van ingepakte potten met deze warme temperaturen is het veel te vroeg uitlopen van je planten (door stijgende temperatuur van de verpakking), of schimmel in je potten. Dus behandel je planten als jezelf: dikke jas aan als het nodig is, en weer uit als dat kan!

07 Jan 2012

2012 is het jaar van de bij

bijenhotel

We hebben al vaak geblogt over bijen en hoe belangrijk het is om bij te dragen aan een goed leefklimaat van de bijen, omdat zij de een cruciale rol spelen in de onze voedselketen. Heb jij even geluk dat 2012 het jaar van de bij is! Eindelijk een goed excuus om de bij in het zonnetje te zetten! Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Vroege Vogels, waar ze beschrijven hoe je een bijenhotel aan kan leggen. Een iets simpelere manier is om straks in het voorjaar planten in je potten te zetten die bijen aantrekken, we zullen je daar zeker weer op attenderen.

05 Jan 2012

pluk amsterdam in buitenleven

buitenleven interview column

Vandaag komt het eerste nummer van het gerestylde magazine Buitenleven uit. Spannend, want wij staan er in met een interview en prachtige foto genomen in de Hortus van de VU in Amsterdam. Vanaf het februarinummer schrijven wij een vaste column in Buitenleven, over onze tips en trends op het gebied van tuinieren in de stad. Dus word maar snel lid van dit leuke vernieuwde blad!

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!