Welkom op Pluk Amsterdam! Hier vind je tips over tuinieren op dakterras en balkon, lees je over de laatste groene trends, en helpen we je op weg naar het inrichten van je dakterras of balkon.

09 Aug 2013

er zijn altijd bloemen.....

bloemen

'Er zijn altijd bloemen....., voor degenen die ze willen zien'. Een quote van Henri Matisse, die als geen ander in alles bloemen zag. Wij zien ook overal bloemen in! Open eens de ogen van mensen om je heen die ze niet zien en geef een bloem cadeau.

08 Aug 2013

bzzzzz

wespen

De eerste wespen zijn gespot. Glazen limonade met nog een bodempje niet laten staan. Want dan heb je de volgende dag gegarandeerd last van wespen. Ben je allergisch voor een wespensteek, dan zijn zoetige fruitboompjes en fel rood gekleurde bloemen op je terras geen optie. 

06 Aug 2013

lichte aarde

citysoil dakterras potgrond

De Canades startup CitySoil heeft een nieuwe uitvinding gedaan: een lichtgewicht aarde die geschikt is voor planten in potten op dakterrassen. Een hele goed uitvinding omdat veel (wat oudere) dakterrassen last hebben van de zware potten. Een ander voordeel is dat de aarde niet afneemt in kwaliteit. We kijken er naar uit dat het naar Nederland komt! Lees hier meer over inpotten.

10 Jul 2013

olijfboom in een pot

hollandse olijf water geven

Is het je wel eens opgevallen dat olijfbomen in Nederland altijd in een pot staan? Een olijf doet het namelijk niet goed in de Hollandse grond: als je een olijfboom met zijn kluit Spaanse klei in zandgrond zet spoelt het regenwater weg door het zand en staat hij nog steeds droog. Wanneer je de plant in klei zet, houdt de klei het water wel vast, maar in hoeveelheden waar een olijf niet aan gewend is. Lees hier meer over de olijf.

22 Jun 2013

radijs zaaien kan nog!

zomersalade radijs moestuin

Een moestuin op je dakterras, het is nog niet te laat. Je kan in juni nog prima radijsjes zaaien. Zaai de plantjes niet te diep ± 1 cm en binnen 20 a 30 dagen kan je oogsten. Maak eens een frisse zomersalade met een bos radijs, verse munt, feta, olijfolie en een halve citroen. Eet smakelijk!

09 Mei 2013

lentekriebels

hemelvaart

Voel de vrijheid in je paradijsje boven de stad met hemelvaart. Donderdag hebben we allemaal een extra dag vrij, een heerlijke dag om op je balkon of terras te werken. Stop al je potten en bakken vol met eenjarige planten en ervaar samen met ons het groen-geluk. Kijk op onze seizoenskalender wat je allemaal kan doen.

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!