Welkom op Pluk Amsterdam! Hier vind je tips over tuinieren op dakterras en balkon, lees je over de laatste groene trends, en helpen we je op weg naar het inrichten van je dakterras of balkon.

30 Sep 2013

tom-tato

tomaat en aardappel in één

Weinig ruimte op je balkon, maar wel de ambitie om een tomatensoep en een tortilla de patatas te serveren van eigen kweek? Nu kan het! Met de de tom-tato. Een spectaculaire plant die tomaten en aardappels produceert. Tien jaar lang deed een Brits bedrijf erover om deze uitvinding te perfectioneren. En naar eigen zeggen smaken de tomaten sappiger en voller dan gewone tomaten. Benieuwd? Lees snel het artikel op bbc-site.

20 Sep 2013

herfstoogst

postelein

Postelein is een groente die je heel goed in een bak of pot kan zaaien en ook nu nog. Het zaaien vraagt wel wat aandacht. Meng de zaadjes met zand, leg dit mengsel op de aarde en maak het vochtig. Vervolgens dek je het af met een vochtige doek. Zodra er sprietjes uit de grond komen, kan je de doek verwijderen en de plantjes lekker laten groeien. Eet smakelijk.

16 Sep 2013

meer meer meer

stekken

Je favoriete roos in meervoud, stek nu! (na de bloei) Knip een recht stukje tak , recht onder een 'oog' van de struik af. Verwijder de bladeren van de onderste helft van de stek, zodat je de steel voor de helft in de grond kan steken. Zorg dat de aarde goed bemest is en dat de grond altijd vochtig is. (De stek heeft in het begin nog geen wortels waarmee het goed vocht uit de grond kan zuigen) De stek mag niet in de volle zon of wind staan. En nu veel liefde geven en volgend jaar genieten van nog meer rozen.

10 Sep 2013

vruchten

vogeltrekkers

Rustige tijden breken aan voor de fanatieke groene vingers, tijd om te genieten. Geniet van de kleurrijke bessen en vruchten aan de planten. En van de vele vogels die hierop af komen. Wil je volgend jaar nog meer vogels zien, plaats dan eens een meidoorn, gelderse roos, vuurdoorn en een sierappel. Ook de pitten van de zonnebloem doen het goed bij de vogels.

05 Sep 2013

opvuller

sterke nazomer bloeier

Al een dorre boel op je bakon? Vul je potten dan met de cosmea. Deze sterke plant laat je balkon weer stralen. Hij is in het najaar voor niet veel geld te kopen. Net zoals je andere planten heeft hij regelmatig water nodig. Knip je de dode bloemen eruit dan bloeit hij nog tot ver in oktober.

01 Sep 2013

leuk in september

verrassing!

De schoonvrucht krijgt bessen, en daar kun je het hele najaar van genieten! Maar helaas is september ook de maand dat de meeste planten hun bloemen gaan verliezen. Kijk voor onderhoudstips op onze seizoenskalender.

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!