Welkom op Pluk Amsterdam! Hier vind je tips over tuinieren op dakterras en balkon, lees je over de laatste groene trends, en helpen we je op weg naar het inrichten van je dakterras of balkon.

04 Feb 2014

hollands glorie

nationale bloem

Het is tulpentijd! Omdat we nog steeds veel binnen zitten, moeten we de boel daar maar opvrolijken. Geniet van deze nationale bloem en begin goed: Kies een juiste vaas op de groei. De tulp groeit gewoon door. Zet de bloemen met verpakking en al in het water (kamertemperatuur), zo zuigen ze zich vol met water en gaan dan mooi recht op staan. Snijd de stengels schuin af en zet ze op een koele plaats en niet in de zon. Rijpend fruit moet je uit de buurt houden, door het gas dat ze produceren, verouderen de tulpen sneller.

14 Jan 2014

nationale tulpendag

tulpen plukken amsterdam

Aanstaande zaterdag, 18 januari is het nationale tulpendag, waarbij gratis tulpen geplukt kunnen worden op de Dam. Touristen krijgen weer een mooie bevestiging van Holland. Wat een cool initiatief!  Deze opening van het tulpenseizoen wordt georganiseerd door Nederlandse tulpenkwekers. Kom en PLUK!

18 Dec 2013

alternatieve kerstboom

Besluit je om geen kerstboom te nemen dit jaar omdat je duurzaam wilt zijn, dan kun je ook een kerstboom huren, bijvoorbeeld bij de ecologische bouwmarkt (Eco-Logisch). Na de feestdagen breng je de boom terug en wordt hij weer in de grond geplaatst.

Heb je geen ruimte voor een echte boom, maak dan een alternatieve kerstboom met tape op de muur. Het makkelijkst is het om dit in de buurt van, of om een stopcontact te doen, dan heb je meteen verlichting in je boom hangen.

15 Dec 2013

nog een winterbloeier

winterjasmijn

Kijk jij tegen een saaie muur aan als je naar buiten kijkt en het prachtige winter-wonder-land bewondert? Dan is een winterjasmijn iets voor jou. Dit is een heester die ongeveer 2 meter hoog kan worden. Een muur op het noorden vindt hij minder prettig, verder stelt deze jasmijn weinig eisen. Hij bloeit goudgeel van december tot maart.

04 Dec 2013

zaden ruilen

zaadruilbeurs voor gratis zaad

Als je onze blogs goed in de gaten houdt, heb je waarschijnlijk bij het opruimen van de zomerbloeiers ook de zaden verzamelt. Heb je duizenden zaadjes van de leeuwenbek en wil je volgend jaar ook wel eens een zonnebloem, ruil dan je zaad op de online zaadruilbeurs. Als is het maar in het klein: draag je steentje bij aan een beter klimaat; hoe groter de biodiversiteit hoe gezonder het ecosysteem.

30 Nov 2013

warme winter met groen dak

isolatie

Groene daken kunnen grote energiebesparingen opleveren. Veel mensen weten dat de isolatie van het dak in de zomer zorgt voor een koeler huis. Maar ook in de winter heb je veel profijt van een groen dak: het dak is beter geisoleerd, waardoor het warmteverlies veel lager is dan bij een klassiek dak. Ook de temperatuurschommelingen zijn bij een groen dak veel minder, wat betekent dat je dak langer meegaat en minder snel barsten gaat vertonen. Ben je geinteresseerd in een groen dak? Neem dan contact met ons op.

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!