Welkom op Pluk Amsterdam! Hier vind je tips over tuinieren op dakterras en balkon, lees je over de laatste groene trends, en helpen we je op weg naar het inrichten van je dakterras of balkon.

03 Mei 2014

makkelijke moestuin

makkelijke moestuin square foot gardening

Een moestuin is al lang niet meer een grote lap grond met eindeloze rijen prei. Er zijn veel mogelijkheden voor moestuinieren in kleine bakken waardoor ook erg praktisch op dakterras en balkon. Kijk een op de website van 17-jarige luie Jelle van de Makkelijke Moestuin, of op Square Foot Gardening.

29 Apr 2014

zaai nu een bloemenzee!

zaaien bloemen zomer

Als je in de zomer een kleurig dakterras of balkon wil kan je nu gaan zaaien. Koop een mix van bloemenzaden. Leg in een pot wat nieuwe potgrond bovenop, hark de zaadjes er doorheen en druk het zachtjes aan. Vanaf juni kan je de eerste bloemen verwachten! Kijk in onze seizoenskalender voor wat je nog meer kan doen in april.

12 Apr 2014

april: bloemen of nog even geduld?

petunia geranium nachtvorst IJsheligen

Het is weer april, en dat betekent dat er langzaam aan weer kleur komt op je dakterras of balkon! Koop bijvoorbeeld petunias en geraniums, die met hun rode, paarse en roze kleuren meteen voor een overdadige bloemenweelde zorgen. Officieel moet je met deze planten buiten zetten wachten tot na de Ijsheiligen (half mei), maar wij lopen zelf graag het risico van nachtvorst, omdat het zo fijn is om weer bloemen te hebben. Wat doe jij?

26 Mrt 2014

geel = vrolijk

lentebloeiers

Van geel word je vrolijk is wetenschappelijk bewezen. Daarom vinden wij het een goed idee om nu je balkon vol gele bloemen te zetten. Denk aan violen en primula's die nu volop te krijgen zijn. 

23 Mrt 2014

bloemen als graffiti

eco graffiti mosverf

Veel mensen hebben een hekel aan graffiti. Logisch als je eigendommen beschadigd worden door hardnekkige verf. Maar wat kan je tegen eco-graffiti hebben? Wij zijn voor natuurlijke kunst! Het leuke nieuwe groene trend: bloembollen poten in een speciale vorm, of struikblaadjes stansen en een muur of stoep beschilderen met mos. Een goed recept voor mos 'verf' kan je hier vinden. Heb je er genoeg van, pak dan een borstel en een emmer met soda of een mix van azijn en afwasmiddel.

16 Mrt 2014

allergievrij

hooikoorstrisico

Het is goed om te weten welke planten in je tuin de kans op hooikoorts vergroten. Stuifmeel is een bekende veroorzaker van allergie gerelateerde ademhalingsproblemen. Zet in je tuin geen siergras: grassen behoort tot de bloeiende planten die de meeste hooikoorsten veroorzaken. Geurende planten zoals kamperfoelie, anjers en lelies zijn ook geen pretje. Heb je andere allergieën zorg dan dat je uit de buurt blijft van orleanders en lelietjes-van-dalen. Wat kun je wel planten: petunia's, vlijtig liesje, vergeet-mij-nietjes, herfstanemonen, clematis, passiebloem. Kijk voor specifiekere informatie ook eens op allergieradar.

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!