Welkom op Pluk Amsterdam! Hier vind je tips over tuinieren op dakterras en balkon, lees je over de laatste groene trends, en helpen we je op weg naar het inrichten van je dakterras of balkon.

08 Jun 2014

uitlopende aardbeien

aardbeien vermeerderen

Aardbeienplanten maken in de zomer veel uitlopers: van die gekke lange sprieten met een paar blaadjes en wortels. Je kan van deze uitlopers nieuwe plantjes maken door ze af te snijden en het wortelgedeelte (dus het uiteinde) in de grond te stoppen. Dit heet vermeerderen. Om je aardbeienplant voor het volgende jaar te bewaren, is goed om enkele weken na de oogst al het blad en de uitlopers te verwijderen.

02 Jun 2014

terras vergroten?

tips & tricks

Je kan je balkon of dakterras optisch vergroten. Met een paar handige trucjes: Hang een spiegel aan de wand het liefst onder een afdak, zodat de spiegel niet gaat verweren. Of maak andere 'doorkijkjes'. Breng perspectief aan met grote planten achterin en kleine planten op de voorgrond. Zorg dat je geen schutting of muur ziet, zodat je het gevoel hebt dat het oneindig doorloopt. Kies een stijl, bijvoorbeeld mediterriaans of ga voor een strak design, eenheid geeft rust en rust maakt ruimte.

 

16 Mei 2014

amsterdamse honing

bijen bloemen honing

Steeds meer bijen verlaten het platteland en trekken naar de stad. Met jouw stadsbloemen draag je bij aan een goede bijencultuur. Nieuwsgierig wat voor honing jouw wijk produceert? Als je in Amsterdam woont kan je dat checken op we website van Amsterdamse Honing. Meer over de mediahype rondom bijen lees je onder dieren ja.

12 Mei 2014

groene daken in de stad

groene daken sedum dakdokters

Het is al een tijdje een hype: groene daken in de stad! Daken worden bedekt met groen (vaak sedum, kleine vetplantjes) waardoor het dak beter geisoleerd wordt, je stookkoosten omlaag gaan, je dak langer meegaat, en je bijdraagt aan CO2 reductie. Noem 1 reden om het niet te doen! Interesse? Kijk eens bij de dakdokters!

10 Mei 2014

wie zijn die ijsheiligen?

ijsheiligen nachtvorst bloemen

Na de IJsheiligen mogen de bloemen naar buiten! De IJsheiligen zijn 4 katholieke heiligen die hun naamdagen hebben op 11 tot 14 mei. Volgens de volksweerkunde zijn dit de laatste dagen in het jaar dat er nachtvorst kan optreden. Aangezien nachtvorst schadelijk is voor bloeiende planten, leert de overlevering dat je na de IJsheiligen (14 mei) een officiële go hebt om je geraniums en petunias te kopen. Bij ons staan ze al een maandje, maar een beetje respect voor een oude traditie is wel mooi. Sla dus nu je slag!

08 Mei 2014

pluk je eigen aardbeien

aardbeien zomergoud

Heb je nog geen eigen aardbeienplant? Koop dan nu een plant, want niks zo heerlijk als je eigen oogst! Veel planten groeien de hele zomer door. Schenk eens balsamico over dit zomergoud. De heerlijke geur en smaak van de aardbeien komen dan naar boven.

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!