Welkom op Pluk Amsterdam! Hier vind je tips over tuinieren op dakterras en balkon, lees je over de laatste groene trends, en helpen we je op weg naar het inrichten van je dakterras of balkon.

11 Jul 2014

frisse lucht met de lepelaar

luchtzuiveren lepelplant

Nog steeds geen vakantie? En wel toe aan extra frisse lucht? Maak je werkplek groener en frisser met een spathiphylum , ofwel lepelplant. Deze plant zuivert namelijk de lucht! Plaats hem niet in de felle zon, half schaduw is prima, en zorg dat de grond vochtig blijft.

06 Jul 2014

wees wijs met water

klimaatverandering water

Het klimaat verandert horen we bijna dagelijks op het journaal. Je kan zelf bijdragen aan een betere aarde door kleine handelingen. Wees wijs met water. Hergebruik bijvoorbeeld water wat je in de keuken gebruikt voor voor planten op je balkon.

01 Jul 2014

juli op je dakterras of balkon

Het is een regenachtige julimaand, en helaas weinig kans om van je planten te genieten. Check toch even onze seizoenskalender voor welk onderhoud je aan je planten kan doen in juli. Zo kan de vijg en de blauwe regen in juli al gesnoeid worden. Succes, en geniet vooral van je planten!

28 Jun 2014

twee jarige zaaien

stokrozen vingerhoedskruid vergeet-mij-nietjes

Juli is de perfecte maand om tweejarigen te zaaien. Deze planten hebben niet voldoende aan één seizoen om zich helemaal te ontwikkelen. In het eerste jaar groeit alleen het blad en in het tweede jaar komen de bloemen te voorschijn. Na de bloei gaan ze dood. Deze planten, bijvoorbeeld stokrozen, vingerhoedskruid en vergeet-mij-nietjes, planten zichzelf voort door middel van hun zaden. Je kan ze natuurlijk ook een handje helpen door de zaden op te vangen en zelf te zaaien.

 

15 Jun 2014

zonder gif

brandnetelaftreksel

Wij pleiten ervoor om te tuinieren zonder gif. Door compost te gebruiken wordt het bodemleven gestimuleerd, natuurlijk kun je bijmesten met koemestkorrels. Luizen en andere klein ongedierte kun je bestrijden met een kruidenaftreksel. Bijvoorbeeld van verse brandnetels. Stop de brandnetels in een bak water en laat het twee weken rotten. Spuit dit mengsel twee keer per week over je planten en je zult geen last meer hebben van ongedierte. Als je niet zo snel brandnetels voorradig hebt, zijn er ook biologisch afbreekbare middelen kant en klaar te koop.

12 Jun 2014

Pluksla; rucola

tip van een plukker

Plukker, Erika Keizer, liet ons weten dat rucola leuk is om mee te beginnen als starter. Je kan rucola zaaien of kleine plantjes kopen in het tuincentrum. Nadat je het eraf 'geplukt' hebt, groeit het gewoon weer aan. Dit geldt ook voor pluksla en veldsla. Het geeft een onwijs voldaan gevoel en een beginner krijgt heel veel moed. Succes!

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!