Welkom op Pluk Amsterdam! Hier vind je tips over tuinieren op dakterras en balkon, lees je over de laatste groene trends, en helpen we je op weg naar het inrichten van je dakterras of balkon.

12 Aug 2014

liever veel dan vaak water

water geven

Het is beter om je planten minder vaak veel water te geven, dan heel vaak een beetje water. Wanneer je veel water geeft krijgt het water namelijk de kans bij de wortels onder in de pot te komen, en zal de plant beter groeien. Op warme zomerdagen moet je wel elke dag water geven. Lees hier meer over het bewateren van potplanten.

07 Aug 2014

rustgevende lavendel

slaapmiddel rustgevend

Lavendel is een van onze basisplanten, om de prachtige bloem, geur en blad. Maar naast decoratief is lavendel ook goed tegen stress. De geur van lavendel werkt rustgevend en kan zelfs slaap bevorderen wanneer je wat bloementjes in je kussensloop stopt. Ook is lavendel effectief in je klerenkast; het verdrijft motten en je kleren gaan heerlijk ruiken. 

02 Aug 2014

leer je olijf kennen

olijf vallend blad

Een olijfboom geeft zelf heel goed aan of hij te veel of te weinig water krijgt. Worden de bladeren geel en gaan ze krullen, dan heeft de boom dorst. Als het blad geelbruin wordt en afvalt, dan is er sprake van te veel water. Daarnaast zijn vallende blaadjes niet altijd reden tot alarm: de boom wisselt eens in de drie jaar van blad (uit Het Parool: Exotische boom in Hollandse tuinen). Lees hier meer over de olijf.

31 Jul 2014

kamerplant op je terras

kamerplant

Zet je kamerplanten eens buiten! Het is buiten zacht weer, waardoor het ideaal is ze even te verwennen. Je kamerplanten krijgen volop frisse lucht en licht en af te toe een douche. Houd ze wel uit de volle zon, dat zijn ze niet gewend.

27 Jul 2014

stokrozen zonder roest

tips tegen roest bij stokrozen

Je ziet momenteel overal die prachtige stokrozen in de geveltuinen staan. Helaas zijn stokrozen gevoelig voor roest: de bladeren krijgen roestachtige vlekken en verdorren na een tijdje. Dit is bijna altijd het gevolg van te arme grond. Je kan dit voorkomen door de stokroos op een zonnige plek te plaatsen, en veel water en voeding (mest) te geven. Toch roest gekregen? In principe is het niet schadelijk voor de plant, het is alleen lelijk: verwijder de bladeren waar roest op zit, de bloemen zullen blijven bloeien.

12 Jul 2014

het kan nog

zaaien violen vergeet-me-niet juli

Het kan nog! (waar hebben we dit eerder gehoord...) Misschien is zaaien wel het allerleukste van tuinieren. Je eigen inspanning zien opkomen en volgroeien tot volwaardige planten. De echte groene typjes hebben dit voorjaar natuurlijk al gezaaid, maar het kan nu nog steeds! In juli kan je tweejarige planten zaaien zoals vergeet-mij-niet en violen.

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!