Welkom op Pluk Amsterdam! Hier vind je tips over tuinieren op dakterras en balkon, lees je over de laatste groene trends, en helpen we je op weg naar het inrichten van je dakterras of balkon.

18 Mrt 2015

geen groene vingers?

Neem een groene muur! Uit onderzoek blijkt dat groen gelukkig maakt, rustgevend, sfeervol en neutraal is. Als je (zelfs na onze site) niet in staat bent om planten levend te houden kan je met styling groen je huis inhalen: een groene muur, groene meubels, kussens, you name it! Leuke foto's? Stuur ze naar Pluk Amsterdam!

14 Mrt 2015

plant als sieraad

sieraad draagbaar

Waarom zou je je plant thuis laten? Colleen Jordan ontwierp een draagbare plant: een ketting met als hanger een vaasje waar een plantje in kan. Elk sieraad is uniek met de hand gemaakt. Helaas wordt het sieraad geleverd zonder plantje, die moet je er zelf nog instoppen.

20 Feb 2015

balkonplant van het jaar 2015

fuchsia

‘Een veelzijdige en dankbare bloeier met een rijke variatie aan kleuren. De Fuchsia wordt helemaal hip in 2015. Voor veel jongeren is de nieuwe Balkonplant van het Jaar misschien wat onbekend, maar juist daardoor extra verrassend.’ Zo omschrijft het rapport de balkon plant van het jaar. Wij weten al jaren hoe verrassend deze plant is, zeker de moeite waard om dit jaar je dakterras op te fleuren met de fuchsia, fuch, fuch, fuchsia...

18 Feb 2015

doe mee!

nationale boomplantdag

De derde woensdag van maart: traditiegetrouw is het nationale boomplantdag! Sinds 1957 planten ruim 100.000 kinderen van basisscholen op deze dag een boom langs straten en pleinen, in parken en bossen in Nederland. Steun ook jouw stad en plant een boom op je dakterras, dan ondersteun je meteen het milieu en dring je de hoeveelheid co² in de lucht terug.

14 Feb 2015

gratis zaad

moestuintje

Natuurlijk willen we geen reclame maken voor een supermarkt, maar als je nu boodschappen bij de Albert Heijn doet, krijg je gratis zaadjes. Een gratis groententuin, daar ben je toch een hollander voor. Begin nu al lekker met zaaien, binnen achter het glas in het zonnetje, een goede start! Ontdek hoe groen jouw vingers zijn en leer alles over zaaien, verzorgen en kweken van groente, fruit en kruiden.

03 Feb 2015

durf te mixen

Buiten valt er op het dakterras nog niet zoveel te beleven. Maar binnen kunnen we wel een oppeppertje gebruiken. Een fleurige bos bloemen op je tafel doet wonderen. Durf te mixen en laat jezelf verrassen door een zelf samen gesteld boeket. Niet een standaard bossie, maar een boeket met identiteit!

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!