wij

tuinieren passie natuur

pluk amsterdam haalt groen de stad in!

Pluk Amsterdam wil jou inspireren met tips over tuinieren op dakterras en balkon: welke planten overleven het beste in een pot en hoe onderhoud je die?, hoe speel je in op de seizoenen in de stad, en welke trends en gadgets zijn er op dit gebied?

wie

Pluk Amsterdam zijn Maaike Ambags en Ester Eijkmans: Ester is zelfstandig grafisch vormgever, Maaike directeur van de Amsterdamse Academische Club (AAC) van de UvA, samen delen ze de passie voor alles wat groen is.

maaike

Maaike komt uit een groen nest: opgegroeid met een moestuin, 2 droogbloemrekjes en eindeloze zoektochten naar bloemen met opa langs de Rietmolense beek, ontstond haar passie voor de natuur.
Op haar Amsterdamse dakterras kwam ze erachter dat opa’s boeken niet de informatie gaven over moderne planten als olijfbomen en vijgen. Maaike wil met Pluk Amsterdam haar kennis delen over tuinieren op dakterras en balkon en het laagdrempelig maken voor iedereen om zijn eigen groene oase aan te leggen. Maaike houdt van groots genieten van klein groen geluk in de stad.

ester

Esters levensmotto is “een dag niet naar buiten is een dag niet geleefd”. Esters wortels liggen in de Achterhoek waar haar no-nonsense mentaliteit geboren is.
Ester is de creativiteit zelve en is te herkennen aan de vaak oogverblindende kleuren in haar kleding. Niet voor niks studeerde zij af op het onderwerp “Black is a colour error” aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.
Ester kan enorm genieten van kleine dingen en zal nooit een verlept plantje of een restje eten weggooien. Ester hoopt met Pluk Amsterdam de ogen te openen en mensen mee te nemen in het genieten van de mooie seizoenen in de stad en de kleine dingen in het leven.

Pluk de dag met Ester & Maaike!

Wil je contact met ons?

/div>

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!

twitter

06 Apr 2012

Floriade oubollig? Dat dachten wij, maar het belooft een geweldige "experience" te zijn...Wij gaan kijken! http://t.co/v7lHAHm8 #floriade