pluk de stad

En toen….bedachten we voor onszelf een nieuw woord: 'stadminners'!: natuurliefhebbers die volop van het stadse leven genieten en waar mogelijk groen de stad in halen. Overal, op vaak onverwachte momenten, ontdek je prachtige groene oases in de stad. Geniet met ons mee!

zomer 2011

pluktuin van bartiméus

Behoefte aan groen buiten de stad? De moestuin van Bartiméus, de organisatie voor mensen met een visuele beperking, is openbaar voor bezoekers. In de historische moestuin met rosarium in Doorn werken bewoners van Bartiméus samen met medewerkers en vrijwilligers. Bezoekers kunnen zelf fruit, salade en bloemen plukken. Ook erg leuk met kinderen!

zomer 2011

buiten de stad

buiten groen staatsbosbeheer

Hoe heerlijk om af en toe de stad te verlaten op zoek naar groene oases! Maar niet te ver weg natuurlijk. De Naar Buiten app van Staatsbosbeheer helpt je dichtbijzijnde natuurgebieden te vinden. Je kan deze gratis downloaden.

zomer 2011

groen amsterdam in kaart

wandelroutes fietsroutes groen amsterdam

De Gemeente Amsterdam heeft het groen van de stad in kaart gebracht op een website. Een mooi overzicht om inspiratie krijgen voor het bezoeken van parken, bossen, volkstuinen, speelplekker en wandel- en fietsroutes.

1 t/m 10 juli

theater in de moestuin

theater muziek moestuin

Adelheid Roosen en Paul Koek hebben hun krachten verenigd en in Tuinpark Buikslotermeer in Noord (A'dam) een avond samengesteld vol muziek, theater en een uitnodiging tot dans. Laat je aanraken en verrassen door de muzikale, grappige, ontroerende en poëtische scenes, acties en ontmoetingen, die ontsproten uit het ensemble samengesteld uit Zina, de Veenfabriek en de tuinbewoners. Kijk voor meer info op de website van MOES.

3 juli 2011

publieksfestival amsterdam duurzaam

amsterdam duurzaam festival

Op 3 juli kan je in de Westergasfabriek gratis naar het festival Amsterdam Duurzaam: je kan proeven, ruiken en meedien aan talloze activiteiten en ontdekken wat je zelf kan doen aan een duurzaam lifestyle. Pluk Amsterdam loopt er ook rond. Wil je ons ontmoeten?

tot 10 juli

the botanist's reverie

expositie natuurkunst

The Botanist's Reverie is een originele tentoonstelling van 15 kunstenaars die de natuur verbeelden of gebruiken als materiaal. Met papieren plantstructuren, verknoopte wilgen en draagbare tuinen worden zowel esthetische als ethische thema's rondom natuur belicht. Te zien op de Aalsmeerweg 103 in Amsterdam.

« 1 2 3 4 5 6 »

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!