pluk de stad

En toen….bedachten we voor onszelf een nieuw woord: 'stadminners'!: natuurliefhebbers die volop van het stadse leven genieten en waar mogelijk groen de stad in halen. Overal, op vaak onverwachte momenten, ontdek je prachtige groene oases in de stad. Geniet met ons mee!

najaar 2011

wildplukken met casa foresta

paddenstoelen wildplukken

Ga eens wildplukken met Casa Foresta. Edwin Flores van Casa Foresta maakt een waar avontuur van het wildplukken: in workshops van ingeveer 7 uur ga je op zoek naar paddenstoelen of naar vergeten groenten. Tijdens de wandeling geeft Edwin veel informatie over het determineren van de paddenstoelen of groenten. De workshop eindigt altijd in het samen bereiden van de wildplukoogst, bij voorkeur bij een kampvuur! Kosten vanaf 85 euro.

najaar 2011

wildplukken met ellen mookhoek

wildplukken amsterdam

Wildplukken is het ontdekken van je stad op een geheel andere wijze! Dit kan op veel verschillende manieren. Ga vandaag of 2 oktober mee met Ellen Mookhoek  van De Brede Moestuin in Amsterdam Oost: in een wandeling van 1,5 uur proef je samen van verschillende soorten wilde noten, wilde appeltjes en groen blaadjes die je onderweg tegen komt. Daarnaast geeft ze informatie over eten uit het wild, vertelt ze meer over eetbare planten en waar je bij plukken op moet letten. Kosten: 15 euro voor 1,5 uur.

17 sep 2011

de boomgaard in!

appelplukdag 2011

Het is vandaag Appelplukdag. Dus hupsakee, de laarzen aan, het weer trotseren en lekker de boomgaard in om zelf appels te plukken! Ben je benieuwd welke telers mee doen? Kijk dan even op de website van Nederland Bloeit, zij organiseren de jaarlijkse Appelplukdag.

zomer 2011

slatuinen in amsterdam

slatuinen op kwekerijterrein amsterdam

Een 'verborgen paradijsje' wordt het wel genoemd: Natuurtuin 'De Slatuinen'. Naast grote bonte spechten, esdoorns en dolle kervel vinden midden in het stadsdeel De Baarsjes nog talloze andere soorten bloemen, planten, vogels en kleine zoogdieren hier een rustige plek. Een bijzondere plek, die ook op een bijzondere manier wordt beheerd: buurtbewoners besloten in 1984 een verwaarloosd kwekerijterrein gezamenlijk te gaan onderhouden als buurttuin. Ga echt een keer kijken!

4 sep 2011

I love beeing

bijen en bloemen

Without bees no being. We hebben bijen nodig zodat bloemen zich kunnen voortplanten. Maar het gaat niet goed met de bijen en dus niet met de bloemen in de toekomst. Vandaar het Beeing festival. Een ode aan de bij, waar je kan leren wat je kan doen om de bij te redden. Word bijvoorbeeld stadsimker, of, wellicht wat laagdrempeliger: zorg dat je bloemen hebt die bijen trekken. 4 september is het Beeing Festival in stadsoase Amsterdam Roest.
28 aug 2011

pure markt

biologische duurzame producten

Zondag is er weer een Pure Markt in Amsterdam. Bezoekers maken kennis met een grote verscheidenheid aan lekkere kwaliteitsproducten én de makers ervan. Met bandjes, toneel en de leukste zweefmolenvan van Nederland is het gewoon erg leuk om mee te maken! 28 augustus in Amsterdam, zie de agenda voor overige data.

« 1 2 3 4 5 6 »

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!