pluk de stad

En toen….bedachten we voor onszelf een nieuw woord: 'stadminners'!: natuurliefhebbers die volop van het stadse leven genieten en waar mogelijk groen de stad in halen. Overal, op vaak onverwachte momenten, ontdek je prachtige groene oases in de stad. Geniet met ons mee!

1 t/m 4 mrt

tuinidee 2012

inspiratie

Doe eens wat verrassende tuin ideeën op bij Tuinidee 2012. Er zijn veel voorbeeldtuinen, én boeiende presentaties van bekende tuincoryfeeën. Van 1 t/m 4 maart in de Brabanthallen in Den Bosch. Dagelijks open van 10 tot 18 uur. De entree is 15 euro. Voor meer info bekijk de website.

10 t/m 12 febr

inspiratie op de tuinbeurs

tuinbeurs utrecht

Het is voor sommige balkontuinierders misschien een brug te ver, maar het kan erg leuk zijn voor het opdoen van inspiratie: Ga eens naar een tuinbeurs! Van 10 tot en met 12 februari kan je op de tuinbeurs in Utrecht handige tuiniertips en adviezen krijgen om je planten in leven te houden, eens hele andere planten te kopen of doe gewoon mee met een leuke workshop. Bekijk de website!

25-29 jan 2012

bijzondere Monettuinen bij LEFestival

monettuinen speciale moestuin

Het Zaans LEFestival is een vijfdaags festival, waarin de veelzijdigheid van de Zaanstreek centraal staat. En waarom is dit leuk voor Pluk Amsterdam? Omdat er tijdens het festival aandacht wordt besteed aan de Monettuinen: "Een voorheen braakliggend stuk grond tussen de Krimp en de Hogendijk is omgetoverd in een prachtige moestuin. In de tuin worden ingrediënten verbouwd voor recepten van Monet. De tuin is opgezet door Bas Husslage en wordt onderhouden door buurtgenoten". Hier houden wij van! Een mooie kans om deze speciale tuinen te bekijken.

21 jan 2012

tulpen plukken op de dam

nationale tulpendag plukken

Op zaterdag 21 januari vindt de eerste Nationale Tulpendag plaats op de Dam. Iedereen wordt uitgenodigd om in de speciaal aangelegde tulpentuin gratis tulpen te plukken. Hoe leuk is dat! De pluktuin heeft de vorm van een tulp en is ongeveer 2500 m2 groot. Rond 12.30 uur zal burgemeester Eberhard van der Laan de pluktuin officieel openen. Met deze Nationale Tulpendag wordt het tulpenseizoen officieel geopend. Deze duurt tot eind april. Het evenement is een initiatief van de Nederlandse tulpenkwekers en Bloemenbureau Holland.
Wij zijn erbij!
2012

groen uitje

teambuilden groen bedrijfsuitje

Bedrijfsuitjes kunnen ook groen en duurzaam, bijvoorbeeld per fiets cruisen door Amsterdam. Tijdens een drie uur durende fietstocht neemt een gids je op een ontspannen tempo mee langs de bekendste plekjes van Amsterdam. Zo kom je onder andere langs de Westelijke eilanden, de grachtengordel met haar prachtige pakhuizen, de Jordaan, het Vondelpark, de Nieuwmarkt, de Rosse buurt en nog veel meer. Dus lekker teambuilden met je werk op een groene manier!

hele jaar

vu hortus

Achter het VU medisch centrum in Amsterdam ligt een verborgen geheim, de hortus botanicus van de VU. Elke werkdag open van 8 tot half 5. Het adres is Van de Boechorststraat 8 en de toegang is gratis. Doneren mag natuurlijk altijd!

« 1 2 3 4 5 6 »

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!