pluk de stad

En toen….bedachten we voor onszelf een nieuw woord: 'stadminners'!: natuurliefhebbers die volop van het stadse leven genieten en waar mogelijk groen de stad in halen. Overal, op vaak onverwachte momenten, ontdek je prachtige groene oases in de stad. Geniet met ons mee!

14 mei 2011

world naked gardening dag

Fantasieën over naakt tuinieren? Vandaag is het alweer de zesde world naked gardening dag. Sluit aan op je dakterras of balkon! Want zoals de organisatie zegt: "You feel completely connected with the natural world in a way you just can't in clothes".

15 mei 2011

balkonbakdag

dakterras balkon bloemen

Urban Green in Amsterdam organiseert zondag 15 mei een balkonbakdag: neem je lege bak mee, laat je adviseren over planten, de bak wordt ter plekke gevuld! Kijk eerst even onder basisplanten wat bij jou past.

tot 31 mei

tulp in de hortus

tulp hortus

Interesse in Nederlands fleurigste, wellicht meest verleidelijke, exportproduct? De Hortus Botanicus in Amsterdam heeft een tentoonstelling over De Tulp!  De tulp, wild en verleidelijk laat zien hoe de mens verleid en geïnspireerd werd door de eeuwen heen. Met geur en kleur weet een tulp de aandacht te trekken en zijn voortbestaan te garanderen.

3 mei 2011

wilde eetbare groenten zoeken

Het is een beetje een hype aan het worden: wilde eetbare groenten in de stad zoeken en daar zelf een maaltijd van bereiden. Wij zijn nieuwsgierig en doen graag mee. Jij ook? Mail ons!

« 1 2 3 4 5 6 »

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!