pluk de stad

En toen….bedachten we voor onszelf een nieuw woord: 'stadminners'!: natuurliefhebbers die volop van het stadse leven genieten en waar mogelijk groen de stad in halen. Overal, op vaak onverwachte momenten, ontdek je prachtige groene oases in de stad. Geniet met ons mee!

zomer 2011

verticale tuinen

Een nieuwe trend in de stad is de verticale tuin: een prachtige muur in je huis, compleet begroeid met groene planten. Ga voor een mooi voorbeeld eens koffie drinken bij het Conscious Hotel op de Overtoom in Amsterdam.
zomer 2011

moestuin op de zuidas

moestuin kantoren pluktuin

Op de Zuidas in Amsterdam heeft Restaurant Bolenius een moestuin te midden van de kantoren. Een prachtige manier om door de crisis braakliggend terrein te gebruiken! Naast de moestuin wordt een deel van de grond ingericht als pluktuin: vrijwiliggers van de tuin  mogen hier bloemen plukken. De tuin ligt op de hoek van de Buitenveldertselaan en Gustav Mahlerlaan.

17 juni 2011

open tuinen dagen 2011

Nieuwsgierig? Vanaf vandaag kunnen we weer een kijkje nemen in andersmans groene oase in de stad!  Op 17, 18 en 19 juni  zullen zo'n dertig grachtentuinen opengesteld worden voor het publiek tijdens de Open Tuinen Dagen Amsterdam. Dit jaar is het thema 'Kleur in de Grachtentuin'.

30 mei t/m 5 juni

nationale picknickweek

picknick recepten

Het Oud-Hollandsche picknicken is hot and happening! Komende week is zelfs Nationale Picknickweek. Een origineel initiatief waarbij onbekende groene, verrassende en avontuurlijke picknickplekken ontdekt kunnen worden. Wat dacht je van picknicken op een onbewoond Hollands eiland?

05 juni 2011

publieke stadstuinen

stadstuin moestuin

Wat een mooie initiatieven, en je ziet ze steeds vaker!: publieke tuinen die door buurtbewoners, gemeente of bedrijf onderhouden worden. Een heel mooi voorbeeld is de Tugela Tuin in Amsterdam-Oost: 13 kunstenaars legden samen met de gemeente een openbare tuin aan als moestuin en siertuin. Nieuwsgierig? 5 juni houden ze een open dag.

29 mei 2011

dag van het park

park activiteiten

Vandaag is het de dag van het park.Laat je verrassen door een park bij jou in de buurt met culturele, culinaire, sportieve en groene activieiten. Voor meer informatie en de deelnemende parken bekijk deze link.

« 1 2 3 4 5 6 »

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!