juli

bloemen bewateren oogsten

Prijkt in juli de zonnegloed dan zijn in de herfst de vruchten goed.

in juli in de bloei

Wat er bloeit er nu uit onze basisplanten: lavendel, vlinderstruik (start), geranium, hibiscus, schoonvruchtbloesem, hortensia, tomatenbloesem, petunia.
Oogsten: tomaten, olijven.

leuk in juli

Juli is een toptijd op je dakterras of balkon: buiten eten te midden van je bloeiende bloemen en planten! Heb je wel eens overwogen buiten te slapen?

onderhoud

  • Geef in juli je planten dagelijks water. Mocht je in deze periode op vakantie gaan, vergeet dan niet iemand te vragen water te geven, of leg een eigen irrigatiesysteem aan (lees meer onder water geven)
  • Check je geranium, hibiscus en petunia regelmatig op dode bloemen: Gedurende de hele zomer moet je oude bloemen met de hele steel verwijderen. Door het steeltje te verwijderen ontstaan er meer nieuwe bloemen.
  • Je tomatenplant moet je constant “bijhouden”: na ongeveer 5 a 10 vruchttrossen moet je de top eruit halen, anders blijft de plant doorgroeien en komen er alleen kleine tomaatjes. Ongeveer twee keer per week verwijder je de dieven: dit zijn de nieuwe uitlopers die in de oksels van de bladeren groeien.
  • In juli kan je je eerste tomaten oogsten!
  • Je kan in juli ook nog zaaien: tweejarige planten zoals vergeet-mij-niet en violen moeten in deze maand gezaaid worden.


snoeien

  • In juli snoei je de vijg bij. De vijg ontwikkelt alleen maar nieuwe vruchten in de bladoksels van jonge takjes, dus snoeien in het voorjaar is belangrijk. In juli snoei je de toppen van de jonge takjes weg, zodat er 5 a 6 bladeren aan de tak blijven.
  • De blauwe regen moet na de bloei gesnoeid worden: om de omvang te beperken (overigens zal deze omvang voor een blauwe regen in een pot wel meevallen). De zijtakken snoei je terug tot zo’n 30 tot 50 centimeter, of tot 5 a 6 knopjes.

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!