mei

geranium blauwe regen petunia olijfbloesem

Pancraas, Servaas, en Bonifaas, brengen sneeuw en ijs helaas.

in mei in de bloei

Wat er bloeit er nu uit onze basisplanten: geranium, olijfbloesem, blauwe regen, petunia, bloembollen

leuk in mei

De lente op zijn hoogepunt!! Het is de maand waarin voor het laatst nachtvorst op kan treden en alles wordt weer groen.
De planten die niet wintergroen zijn (of bleken te zijn) zullen nu weer blad ontwikkelen.

ijsheiligen

11 tot en met 14 mei zijn de IJsheiligen. De IJsheiligen zijn genoemd na de laatste dagen van het jaar waarop er nachtvorst op kan treden. Het traditionele advies luidt dan ook om pas na de Ijsheiligen de eenjarige planten te potten en de potten van binnen naar buiten te halen.
Wij volgende dit advies over het algemeen niet op:
Wij hebben geen ruimte om potten binnen te laten overwinteren, en geven je daarom liever advies over hoe je potten buiten kunnen blijven staan.

onderhoud

  • Is mei de eerste maand dit jaar dat je (bevangen door lentekriebels) aan je planten denkt? Check nog even de maanden hiervoor om je planten uit de winterslaap te helpen.
  • Geef je planten in mei weer zeer regelmatig water
  • Je kan nog steeds zaaien voor een bloementerras in de zomer.
  • De tomatenplantjes die je eerder dit jaar geplant hebt kan je nu naar buiten zetten (lekker veel in de zon bij voorkeur).
  • De uitgebloeide bloembollen kan je het beste even met rust laten als je wilt dat ze volgend jaar weer bovenkomen. Laat het blad afsterven en verwijder dit pas als het helemaal geel geworden is (hierdoor beschadig je de bol niet).
  • De potten van de bloembollen, kan je gebruiken voor eenjarige bloeiers, zoals de geranium of de petunia. In het voorjaar komen de bollen daar weer in terug.
  • Check je geranium, hibiscus en petunia regelmatig op dode bloemen: Gedurende de hele zomer moet je oude bloemen met de hele steel verwijderen. Door het steeltje te verwijderen ontstaan er meer nieuwe bloemen.

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!