Welkom op Pluk Amsterdam! Hier vind je tips over tuinieren op dakterras en balkon, lees je over de laatste groene trends, en helpen we je op weg naar het inrichten van je dakterras of balkon.

12 Jul 2015

mediterrane planten in pot

vijg en olijf water geven

Vaak denken mensen dat mediterrane planten weinig water nodig hebben omdat ze afkomstig zin uit een droog klimaat. Dit klopt als deze planten in de grond staan: de wortels zitten diep zodat ze bij het grondwater kunnen. Maar in een pot is de plant afhankelijk van de beperkte watervoorraad in een pot. Geef dus je vijg en olijf  aankomende week, want het wordt weer mooi weer, en natuurlijk de rest van de zomer dagelijks water bij droogte. Lees hier meer over water geven.

09 Jul 2015

potgrondzak als plantenbak

makkelijk tuinieren potgrond

Dit is een originele leuke manier van tuinieren met beperkte ruimte! Gebruik een potgrondzak als plantenbak: leg de zak plat op de grond en snij een vierkant uit de zak. Zaai hierin een bloemen of kruidenmensgsel. Bijvoorbeeld Oost Indische kers. Deze groeit snel en heeft prachtige bloemen die je kan eten. Hoe mooi is een salade met je eigen bloemen erin...

07 Jul 2015

onkruid viert feest

onkruid verwijderen

Het afwisselende weer van de afgelopen weken is heerlijk voor onkruid. Veel water, afgewisseld met hoge temperaturen zorgt er voor dat het onkruid zelfs in je potten omhoog schiet. Zorg dat je het onkruid op tijd wegtrekt, zodat het niet heel diep in je pot gaat wortelen en de voeding en ruimte van de oorspronkelijke plant afpikt. Onkruid kan je plant verstikken. Na het wieden ziet het er meteen weer mooier uit!

05 Jul 2015

dieven op je balkon

Wist je dat je je tomatenplant regelmatig moet dieven?: in de oksels van de plant komen kleine scheuten (beginnende takjes) die verwijderd moeten worden. Zo krijg je een betere oogts, omdat alle energie van de plant naar de tomaten gaat en niet naar onnodige zijtakjes. Dief je tomatenplant wekelijks! Lees meer over de tomaat op Pluk Amsterdam.

28 Jun 2015

we ♥ petunia's

rijkbloeiend

Kelk- tot trompetachtige bloemen, rijkbloeiend de hele zomer, in alle kleuren en weinig onderhoud. Dat is de petunia en daar houden wij van. Je kan ze in de volle zon zetten. Houd de aarde vochtig en verwijder dor blad en bloem om ziekten te voorkomen en de bloei te bevorderen. Wil je ook een overweldigend terras, koop dan een paar petunia's.

24 Jun 2015

2 keer bloemen in 1 seizoen

vaste panten tweede bloei

De meeste planten die voor de langste dag uitgebloeid zijn, kunnen nog voor de tweede keer bloeien. Hier hebben ze wel even je hlp bij nodig: snoei de plant door alle uitgebloeide bloemen en stengels af te knippen. Zo verliest de plant geen energie aan het maken van zaad. Al zijn energie gebruikt de plant  om nieuwe bloemknoppen aan te maken. Et voilà! 

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!