Welkom op Pluk Amsterdam! Hier vind je tips over tuinieren op dakterras en balkon, lees je over de laatste groene trends, en helpen we je op weg naar het inrichten van je dakterras of balkon.

16 Mei 2016

lentegeur

natuurlijke aroma's

Haal de lente geur in huis met een vers geplukte sering. Ze ruiken zo sterk dat één takje al een lentegeur verspreidt in je huis. Geen sering op je balkon of dakterras staan? De buurvrouw kan best een takje missen...

11 Mei 2016

wie zijn de ijsheiligen?

kans op nachtvorst

Na de IJsheiligen mogen de bloemen naar buiten! De IJsheiligen zijn 4 katholieke heiligen die hun naamdagen hebben op 11 tot 14 mei. Volgens de volksweerkunde zijn dit de laatste dagen in het jaar dat er nachtvorst kan optreden. Aangezien nachtvorst schadelijk is voor bloeiende planten, leert de overlevering dat je na de IJsheiligen (14 mei) een officiële go hebt om je geraniums en petunias te kopen. Bij ons staan ze al een maandje, maar een beetje respect voor een oude traditie is wel mooi. Sla dus nu je slag!

10 Mei 2016

vlinders verwelkomen

nectarplanten

De eerste vlinders hebben wij alweer gespot op ons dakterras. Wil jij ze ook rondom je 'plekje' zien fladderen. Plaats dan nectarplanten op je terras, zoals de vlinderstruik, lavendel, afriaantjes, koninginnekruid, marjolein en kamperfoelie. Wil je niet dat je planten worden opgegeten door de rupsen, zorg dan dat je een smakelijke plant voor de baby's hebt. Denk aan een klimop, grassen, klaver of laat je brandnetel eens staan. Kijk ook voor tips bij onze plantenkennis.

10 Mei 2016

bloembollen

uitgebloeid

De zomerbollen zitten alweer in de grond. Het is nu tijd om de uitgebloeide bloemen van de voorjaarsbollen te verwijderen. Als de laatste bloem uitgebloeid is dan moet je het blad minstens zes weken laten zitten. Verwijder uiteindelijk de uitgebloeide bollen uit de grond, je kan de steel er zelfs nog even aanlaten zitten. Zo blijft de bol in een goede staat en kan in het najaar weer de grond in.

05 Mei 2016

moederdag cadeau tip

rododendron ‘mothersday'

Zondag is het alweer moederdag. Nog geen cadeautje? Sprint dan naar het tuincentrum en koop een rododendron met de naam ‘mothersday'. Een onvergetelijk cadeau, toch? En hij bloeit prachtig rond moederdag.

29 Apr 2016

in de schaduw

schaduwrijke planten

Heb je zin om nieuwe planten te kopen, maar heb je alleen maar schaduw? Voor schaduwrijke plekken zijn de meeste 'bladplanten' zoals hosta's en varens een goede keuze. Fleur dit blad op met vlijtige liesjes en begonia's. Deze planten gedijen goed in de schaduw. Heb je een beetje zon: de hortensia doet het goed in de halfschaduw.  

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!