Welkom op Pluk Amsterdam! Hier vind je tips over tuinieren op dakterras en balkon, lees je over de laatste groene trends, en helpen we je op weg naar het inrichten van je dakterras of balkon.

05 Okt 2016

tijd om te planten!

planten en bloembollen planten in de herfst

Oktober is de plantmaand bij uitstek. Koop nu nieuwe vaste planten, bomen of heesters en zet ze in een mooie pot. Denk bijvoorbeeld aan prachtige winterbloeiers zoals de winterjasmijn. Als je nu de planten plant kunnen deze in hun pot nog wat wortels ontwikkelen, zodat ze sterker worden voor het winterweer. Deze planten hebben dan een flinke groeivoorsprong op hun soort genoten die in het voorjaar pas geplant worden. Ook kunnen de eerste bollen alweer de grond in. Lees meer over inpottenbloembollen en andere herfsttips op onze website.

30 Sep 2016

stop met zorgen

geen mest meer in september

Geef eind september geen mest meer aan je potplanten. Ze moeten zich gaan voorbereiden op de winter. Te veel voeding zou kunnen zorgen dat de planten weer gaan uitlopen. Deze nieuwe takjes zullen de winter niet overleven. Je moet natuurlijk niet helemaal stoppen met zorgen, want in het najaar kan je je planten helpen winterklaar te worden. Lees onder onze plantenkennis meer over het overwinteren van je potplanten.

25 Sep 2016

vitamine thee

rozenbottels

Om je roos lange tijd te laten bloeien moet je snoeien. Durf je niet te snoeien dan krijg je aan het eind van het seizoen rozenbottels die heel gezond zijn. De vrucht bevat extreem veel vitamine C. Wel 30x zoveel als een sinaasappel. Maak eens rozenbottel gelei of zet er thee van. Pas op met de zaadjes, die hebben haartjes die jeuken op je huid maar helemaal in je buik. Je moet nog wel even wachten want in september zijn de bottels pas rijp.

28 Aug 2016

luizen te lijf

luizen brandnetelmengsel

Met het mooie weer is de kan op luizen helaas ook weer groter. Wees lief voor liefheerstbeestjes, want die eten luizen. Maar je kan ook zelf een brandnetelmengsel maken. Stop brandnetels in een emmer water en dek de emmer 24 uur af. Spuit dit brandende aftreksel over de luizen heen. Kijk voor meer tips onder basiskennis.

18 Aug 2016

verse thee

kruidenthee brandnetel munt tijm

Toe aan vakantie, maar moet je nog even door? Chill even weg met home made verse kruidenthee van je balkon. Koop bijvoorbeeld munt, citroenmelisse, kamillebloem, marjolein, salie of tijmplantje. Tips voor gevordenden: pluk een brandnetel uit het park en trek hier thee van. Brandnetel zuivert je lichaam!

07 Aug 2016

regenbui

potgrond controleren

Op warme zomerdagen moet je wel elke dag water geven. Zelfs als het veel geregend heeft is het verstandig om de aarde te controleren. Grote bladeren zijn afdakjes voor de pot en laten het water naast de pot druppen. Het is beter om je planten minder vaak veel water te geven, dan heel vaak een beetje water. Wanneer je veel water geeft krijgt het water namelijk de kans bij de wortels onder in de pot te komen, en zal de plant beter groeien. 

 

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!