Welkom op Pluk Amsterdam! Hier vind je tips over tuinieren op dakterras en balkon, lees je over de laatste groene trends, en helpen we je op weg naar het inrichten van je dakterras of balkon.

03 Aug 2011

pluk amsterdam gaat 2.0

Vanaf vandaag kan je op elke artikel ook een reactie achterlaten op onze website! En dat is fijn, want we zijn erg benieuwd wat jullie vinden. Dus geef vooral je mening en aanvullende tips op onze tips, plantenkennis, seizoenskalender, columns, alles!

25 Jul 2011

plantbare schoen

Al kennis gemaakt met de OAT schoen? Erg origineel concept en zeer Pluk Amsterdam proof: na het afdragen van je sneakers, plant je de schoen in aarde en komen er bloemen uit! De schoen is gemaakt van plantaardig afbreekbaar materiaal. Het cradle-to-cradle principe in een hip jasje!

20 Jul 2011

nieuwe column anne peetoom

Na Tony van der Meulen en Henri Hortulanus, heeft nu journaliste en programmamaker Anne Peetoom een column geschreven voor Pluk Amsterdam, en daar zijn we erg trots op! Lees Anne's column Groenbarbarij. En wil jij aansluiten in dit mooie rijtje van columnisten? Neem dan contact met ons op.

15 Jul 2011

in plaats van bloemen

chocolade met lavendel en rozen

Wij zijn natuurlijk de laatste die zeggen dat je geen bloemen cadeau moet geven, maar origineel is anders. Voor alle visites komend weekend: neem eens chocolade met bloemen mee! De chocolade repen van Blanxart met rozen of lavendel zijn super lekker en super origineel.

14 Jul 2011

boom van het jaar 2011

schijnbeuk

Een moeilijke naam: de Nothofagus antarctica ofwel de schijnbeuk, is de boom van het jaar 2011. Deze boom is uitermate geschikt voor op daken. Het is een mooie boom met gekartelde bladeren en diep donkergroen blad. Ze lijken in niets op een beuk, vandaar de naam:-) Je kan door middel van snoeien de boom laten groeien tot 6 tot 8 meter hoog, maar op je dak kan je de boom het beste tot een struik terugsnoeien. Snoei dan de harttak terug, totdat de gewenste hoogte is bereikt.

 

13 Jul 2011

opwekkende bikini

zonne energie

Een betere wereld begint nu echt bij jezelf: ga niet zomaar nutteloos zonnen, maar draag een energieopwekkende bikini! De New Yorkse ontwerper Andrew Schneider, heeft een solar-power bikini ontworpen. Via de usb-aansluiting kan je je Ipod of camera aan je bikini hangen. De mannen variant komt er snel aan, daarmee kan je zelfs een biertje koelen. 

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!