Welkom op Pluk Amsterdam! Hier vind je tips over tuinieren op dakterras en balkon, lees je over de laatste groene trends, en helpen we je op weg naar het inrichten van je dakterras of balkon.

10 Jan 2013

bescherming

overwinteren

Het is nu tijd om wat bescherming om je potten heen te doen! De hele plant kan je ook inpakken. Vergeet je planten dan niet, want ze hebben echt zuurstof en nattigheid nodig. Onder Plantenkennis geven we je tips over het overwinteren van je potplanten. Succes!

12 Dec 2012

ruimtegebrek

kerstsferen

Woon je klein en heb je geen ruimte voor een kerstboom, dan heeft ikea de oplossing voor jou! Een lap stof van bijna twee meter hoog, die je kan ophangen met een afbeelding van een prachtige kerstboom. Dus jaar geen last van uitvallen de naalden.

10 Jun 2012

maand van de lelie

vrouwelijkheid liefde zuiverheid vergankelijkheid

Vrouwelijke vormen, heerlijke geuren en in prachtige kleuren dat is een lelie. Prachtig en vol betekenissen; vrouwelijk, zuiver, liefde vergankelijk. De lelie kan mooi gecomibeerd worden. Een bos lelies is ook geweldig. Een vervelende bijkomstigheid, het stuifmeel. Als er stuifmeel op bijvoorbeeld je mouw komt, wrijf dan met je andere mouw eroverheen; je ziet er dan niets meer van. Met dezelfde stof erover heen wrijven is de oplossing!

 

 

01 Mei 2012

brievenbusbloemen

met Fair trade/Max Havelaar keurmerk

Rozen of tulpen door de brievenbus. Bestel ze op www.stuurbloemen.nl en laat bloemen bezorgen in een hele mooie verpakking. De rozen en tulpen worden per post verstuurd en komen toch vers op de bestemming aan! Dit is mogelijk omdat de rozen verpakt zijn in speciale folie, waardoor ze niet uitdrogen of rijpen. De rozen zijn verkrijgbaar in verschillende fraaie kleuren. Alle rozen hebben een Fair trade/Max Havelaar keurmerk. Het voordeel van het bestellen en laten bezorgen van rozen per post is dat de ontvanger van het boeket niet thuis hoeft te zijn op het moment dat de rozen bezorgd worden. Verras je vrienden, geliefden of familie met een bos rozen of tulpen! Als je je brievenbusbloemen voor 18:00 uur bestelt, worden de bloemen de volgende dag bezorgd!

23 Apr 2012

balkonbox

100% recyclebaar

Deze trendy milieuvriendelijke balkonbak is gemaakt van duurzaam karton. Een kokos potgrond plankje is al bijgevoegd, waardoor meteen begonnen kan worden met zaaien, stekken of planten. Het plankje van kokos zwelt op wanneer water wordt toegevoegd. De inwendige verlijming zorgt ervoor dat het karton watervast wordt.
De bak is gemaakt van watervast en duurzaam gerecycled karton.
Het kan minimaal één seizoen buiten worden gebruikt. Na gebruik kunnen de planten en de aarde op de composthoop of in de GFT bak; het karton kan bij het oud papier. Zo wordt alles 100% gerecycled.

 

03 Apr 2012

een witte pasen

witte hippe paastakken

Wat nou witte kerst?! Pasen hoort wit te zijn! Tenminste als we de nieuwe trends mogen geloven. De ietwat truttige paastak maakt dit jaar plaats voor hippe witte takken in een vaas waar je witte accessoires in hangt. Je kunt de takken wit verven met een dun laagje muurverf, of spuiten of verven. En nog een tip voor de stadsbewoner met weinig ruimte: zet de vaas voor een grote spiegel, dan heb je opeens twee keer zoveel paasboom! (uit: Wat Handig van AH).

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!