Welkom op Pluk Amsterdam! Hier vind je tips over tuinieren op dakterras en balkon, lees je over de laatste groene trends, en helpen we je op weg naar het inrichten van je dakterras of balkon.

02 Jan 2017

behoefte aan licht

daglicht van levensbelang

Pluk besteedt weer aandacht aan de kamerplanten: kamerplanten hebben behoefte aan licht! Als ze te weinig licht krijgen kunnen ze in rare vormen groeien om toch naar het licht toe te groeien. Vergeet daarom niet om af en toe je kamerplant te draaien. Draai geen planten die bloemknoppen dragen, die vallen er af als ze in een ander positie naar het licht toe willen draaien.

15 Dec 2016

winterklusje

stekken herfstanemoon

Beginnen je groene vingers nu alweer onrustig te worden? Probeer dan eens de herfstanemoon te stekken. Je kan dit doen door in de winter een wortelstek te maken. Alle wortels komen in aanmerking maar het is belangrijk om de onderkant van de stengel ook als de onderkant van de stek te maken. De dikste wortels knip je met je snoeischaar op stukjes van twee centimeter af en stop je zo in de grond. Het liefst met steengrond. De fijnere wortels leg je horizontaal op de grond. Deze wortels zullen over de hele breedte wortels maken. Het geheel afdekken met een klein laagje zaai- en stekgrond en stevig aanduwen, om rotting te voorkomen. Succes!

 

02 Dec 2016

my green city

inspiratie

Een groene muur, mobiele tuintjes en guerrilla gardenia in wereldsteden zoals Londen Parijs en New York. Een inspirerend boek om je woonomgeving in de stad groener te maken, precies het doel dat Pluk Amsterdam heeft. Verwen jezelf met dit fantastische boek of geef het als (sint)kerstcadeau aan je dierbaren.

My Green City, Back to Nature with Attitude and Style,
R. Klanten, S. Ehmann, K. Bolhöfer,
240 pagina’s, flexicover, Engelstalig, ISBN 978-3-89955-334-5, € 38

 

30 Nov 2016

wintertijd: groen in huis!

timeless garden

De wake-up-lights worden weer voor de dag gehaald. Maar wat denk je van een echte groene wekker? Een fijn sinterklaascadeau? De klok wordt aangedreven door een chemische reactie tussen modder en metalen elektroden. Een wekker die je wekt zonder de noodzaak van extra energiebronnen. Hoe dichtbij wil je kracht van de natuur hebben? Designers: Francesco Castiglione Morelli & Tommaso Ceschi.

25 Nov 2016

inspiratie! piet oudolf

prachtig groen in de stad

Piet Oudolf is wellicht Nederlands bekendste landschapsontwerper. Hij is een bron van inspiratie als het gaat om het creeren van groene oases op vaak onverwachte, en vaak stedelijke, omgevingen. Kijk eens op zijn website en laat je verrassen! Onze persoonlijke favoritiet is The High Lane Park in New York: een park gebouwd op een verlaten verhoogde treinrails. Piet Oudorf is Pluk Amsterdam avant la lettre en haalt letterlijk groen de stad in!

24 Okt 2016

bloembollen zijn hip!

warme herfstgrond voor bloembollen

Veel mensen met een dakterras of balkon houden er van planten te kopen die al helemaal mooi groen en bloeiend zijn. Zelf zaaien of bloembollen planten betekent namelijk kijken naar een lege pot! Maar dit is de tijd voor bloembollen, en dat komt goed uit, want je ziet die lege onbebloeide potten nu toch nauwelijks. Waarom nu planten? Bloembollen moeten na het planten even tot rust komen in de grond voordat ze klaar zijn voor de koude winter. Nu, in de herfst, is de grond relatief nog warm, en kunnen ze lekker wennen. Maar dat duurt nog maar even, dus hup!: bloembollen planten! Lees meer op onze basisplanten.

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!