Welkom op Pluk Amsterdam! Hier vind je tips over tuinieren op dakterras en balkon, lees je over de laatste groene trends, en helpen we je op weg naar het inrichten van je dakterras of balkon.

08 Mrt 2017

beleef de lente

ijsvogels kijken

In amsterdam, bij het Westerpark broedt sinds een paar jaar een ijsvogel. De vogelbescherming heeft dit jaar een camera in het nestje geplaatst. De beelden kan je vanaf nu live bekijken op www.beleefdelente.nl.

04 Feb 2017

nationale warme truiendag

co²-uitstoot

Een eigen bijdrage leveren aan minder CO2-uitstoot? Doe vrijdag 10 februari de kachel een graadje (of twee, of drie) lager. Trek een extra dikke trui aan en help de wereld een klein beetje beter (of minder slecht) te worden. Kijk voor meer info op warmetruiendag.nl.

04 Feb 2017

witte druifje

lentebloeier

Het witte druifje is een typische lentebloeier. Het frisse druifje doet het binnen en buiten goed. Buiten houden ze het wel langer vol, weken blijven ze doorbloeien. Binnen zijn ze na ongeveer twee weken uitgebloeid. De witte druif kan je goed combineren met andere lichtgekleurde lentebloeiers voor een nog frisser effect.

17 Jan 2017

sneeuwtapijt

isolatie

Geeft januari een sneeuwtapijt dan zijn we gauw de winter kwijt...

Of deze spreuk dit jaar werkelijkheid wordt, moeten we maar afwachten. Verwijder sneeuw van je planten als er een dikke laag op ligt: takken kunnen door het gewicht afbreken en de sneeuw kan opnieuw bevriezen waardoor de bladeren bevriezen. Een dun laagje sneeuw op je planten met deze lage temperaturen lekker laten liggen dat isoleert goed!

 

10 Jan 2017

snoeien? wie durft?!

snoeien bessenstruik

Beginnen je groene vingers al een beetje te kriebelen? Sommige planten kunnen in januari al gesnoeid worden, zoals de blauwe regen, de druif en bessenstruiken. Neem bijvoorbeeld de bessenstruik: de vruchtjes ontstaan alleen aan takken van minimaal twee jaar oud, dus te veel snoeien is niet goed. Bij tweejarige struiken snoei je alle scheuten weg die te laag aan de hoofdtak verschijnen. Doe hetzelfde voor scheuten die vanuit de voet van de plant omhoog komen. Kort in de winter de scheuten aan de top van de hoofdtak met de helft in. Zijscheuten knip je in tot op één of twee knoppen van de hoofdtak. Dit bevordert de groei van nieuwe takjes die vruchten kunnen dragen. We leggen daar mee over uit in onze seizoenskalender.

04 Jan 2017

winterbloeier

De kerstroos (Helleborus niger), daar word je vrolijk van! Het is een mooie winterbloeier en siert je dakterras ook tijdens koude dagen. De meeste kerstrozen bloeien wit en hebben een prachtig grijsachtige tekening op het blad. De bloemen worden langzaam lichtgroen. Deze bloem kan goed tegen schaduw. Uitgebloeide bloemen moet je verwijderen, dan blijft de plant langer door bloeien. Lelijke bladeren afknippen, zodat je plant fris blijft ogen. Geniet van de winter!

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!