17 Okt 2013

olijven inmaken

pekelbad met kruidenmengsel

Wel eens een olijf van je boom geplukt en opgegeten? Dan weet je dat ze vers niet te eten zijn. Eetbaar maken van olijven vergt wat tijd. Stop de olijven in een afsluitbare pot met water, zorg dat ze helemaal ondergedompeld zijn, zodat er geen zuurstof bij komt. Ververs elke dag, 10 dagen lang, het water. Daarna maak je met een mes twee sneetjes in de olijf en stop ze in een pekelbad. Kook 5 kilo olijven in 3 liter water en 300 gram zeezout. Je kan zelf kruiden toevoegen, denk aan tijm rode pepers enz. Als het mengsel is afgekoeld dan voeg je de olijven in goed afgesloten potten (of wekflessen). En nu twee maanden wachten, als ze nog niet lekker zijn, herhaal je het proces nog eens met een vers pekel/kruiden mengsel.

 

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!