petunia

eenjarig bloemenzee kleurrijk

Zon Halfzon

pluk!

Pluk je geluk met de petunia! Deze plant symboliseert het groene geluk als ideale plant voor op je dakterras of balkon door enorm veel kleurrijke bloemen.

waarom een petunia

De petunia is zo overdadig in bloemen als een Bourgondische maaltijd.

plek

Bij voorkeur in de volle zon uit de wind, enigszins beschut.

bloei

De petunia heeft een zeer lange bloei, van einde voorjaar tot begin najaar.

beginnen met een petunia

De petunia is de ideale potplant. Je kan ze aan het einde van het voorjaar of het begin van de zomer potten. Je ziet ze ook vaak als hangplant. De petunia is een makkelijke plant, in die zin dat het groeit en bloeit volgens je verwachtingspatroon: zijn de bladeren en bloemen slap? geef dan water, helpt dit niet?, knip de bloemen met steel af, geef wat vloeibare mest en binnen tien dagen staat de plant weer te bloeien. Gele bladeren wijzen op ijzertekort.
Meer informatie over inpotten? Klik hier.

water geven

De petunia heeft regelmatig water nodig, in de zomer dagelijks. Slappe bloemen en bladeren duiden op te weinig water.

snoeien

Het is bij de petunia heel belangrijk om de dode bloemen met steel en al te verwijderen, je zult verbaasd zijn over hoe snel er weer nieuwe bloemen ontstaan. De petunia is een eenjarige plant, dus het onderhoud van de plant doe je alleen tijdens de bloei van de plant. Het is heel belangrijk om de steel mee te verwijderen, omdat in de stengel de zaadknop zit, als je deze niet verwijderd zal de plant daar energie aan besteden, en gaat de energie naar de verkeerde plek.
Wil je meer basiskennis over snoeien? Klik dan hier.

overwinteren

De petunia is een eenjarige plant, dus de term overwinteren kent deze plant niet.

wist je dat….

Als je voor je vakantie de petunia kortwiekt door alle dode/halfdode bloemen met steel te verwijderen, je bij de terugkomst een bloemenzee zal aantreffen?

word fan!

wil je niks missen van Pluk Amsterdam?

Volg ons dan op Twitter en like ons op Facebook!